Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ankara suriye

Fibabanka Fitch’ten İlk Notunu Aldı

Fibabanka, Fitch Derecelendirme Kuruluşu’ndan ilk kredi notunu aldı. Fitch, Fibabanka’nın uzun vadeli notunu BB-, kısa vadeli notunu B, ulusal notunu A+, not görünümünü ise "Durağan" olarak açıkladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, “Fibabanka’nın 5 yıl gibi kısa sürede elde ettiği bu başarı bizim için çok değerli. İstikrarlı ve sağlıklı büyümemiz, Fitch Derecelendirme Kuruluşu’nun bankamıza verdiği kredi notu ile yatırımcılar nezdinde de bir kez daha kanıtlanmış oldu” dedi.

 

-“GÜÇLÜ FİNANSAL GÖSTERGELER NOTTA ETKİLİ OLDU”-

Fibabanka’nın güçlü finansal yapısının, sağlam yönetim şeklinin, uygulanan istikrarlı stratejisi ve süregelen sermayedar desteğinin, kredi notunu olumlu yönde etkileyen faktörlerden olduğunu belirten Dildar, “Bankamız 2016 yılının ilk çeyreğinde de büyümesini hızlı bir şekilde devam ettirdi. 2015 yılı son çeyreğinde IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD’nin (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) bankamıza ortak olmaları sonrasında stratejik ortaklığımız uyumlu bir şekilde devam ediyor ve bu ortaklık Fibabanka’nın büyüme hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşmasına katkıda bulunuyor” açıklamasında bulundu.

 

Fibabanka 2016 ilk çeyrek sonuçları

 

Fibabanka, 2016 yılı Mart sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artışla vergi öncesi kârını 35,2 milyon liraya yükseltti. Bunun sonucunda bankanın net kârı 24,3 milyon TL olarak gerçekleşti.


Fibabanka’nın 2015 yılı Mart sonu itibarıyla 6,6 milyar lira olan toplam kredileri, yüzde 37 artışla, 2016 yılı Mart sonunda 9 milyar liraya ulaşırken, kredilerin aktif toplamı içindeki payı yüzde 75 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin yüzde 62’sini oluşturarak 7,5 milyar liraya yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.