Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Fibabanka İle EFSE Arasında Ortaklık İmzalandı

Tarım sektöründeki mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi amacıyla işbirliği yapan Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) ve Fibabanka, 20 milyon Avro tutarında kredi anlaşmasına imza attı.

Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE), Fibabanka ile olan işbirliğini genişleterek, tarım sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla 20 milyon Avro tutarında yeni bir kredi kullandırdı. EFSE’den ilk kez 2012’de kredi temin eden Fibabanka, yeni krediyle, mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik olmakla birlikte yeni odak alanı olan tarım sektörünü hedefledi. Ayrıca, Fon bankaya tarım sektöründeki faaliyetlerini geliştirmek üzere teknik destek sağlıyor olacak.

EFSE Yönetim Kurulu Başkanı Monika Beck, “Fibabanka, EFSE’nin hedef gruplarına hizmet vermeyi sürdüren, güvenilir ve etkili bir iş ortağı olmaya devam ediyor.  Yeni kredinin, Türkiye’deki mikro ve küçük ölçekli işletmelere ve tarım faaliyetlere desteğimizi artırmamıza yardımcı olacağından son derece eminiz” açıklamasında bulundu.

Fibabanka Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun ise tarım sektörüne ilk olarak 2012 yılında kredi vermeye başladıklarını, akabinde 2013 yılında Tarım Bankacılığını ayrı bir işkolu olarak konumlandırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“2016 ilk çeyrek itibarıyla 10 ilde 13 şubeyle sektöre hizmet vermeye devam ediyoruz. Çoğunluğu ziraat mühendisi olan Tarım Bankacılığı personelimiz ile çiftçilerimizin ve tarımsal işletmelerimizin finansal ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarken, ülkemizin tarımsal üretiminin artmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. EFSE’den aldığımız bu kredi ile büyümemizi daha da hızlandıracağımıza inanıyor, tüm sektör oyuncularını bankamız ve avantajlı koşulları ile tanışmaya davet ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.