Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Finansbank Eğitime Destek Konusunda Bir İlke İmza Atıyor

Avrupa Yatırım Fonu (EIF) ile bir protokol imzalayan QNB Finansbank, Avrupa Birliği tarafından akredite olan üniversitelerde eğitim görecek master öğrencileri için, kredi sağlamaya başlıyor.

Türkiye’de bir ilke imza atacak olan Finansbank QNB Finansbank Bireysel Bankacılık, Ödeme Sistemleri ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, krediye başvurmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerektiğinin altını çizerken, “Erasmus” kredisinin Türkiye’de ilk olma özelliğinde taşıdığını ifade etti.

“Erasmus Kredisinin Ödenmesine 2 Yıl Sonra Başlanacak”

Üniversitelerin lisans programlarından mezun olan herkesin yaş sınırı olmaksızın başvurabileceği “Erasmus” kredisinde 58 bin TL’ye kadar kredi alınabileceğini ifade eden Aydın,  alınan kredilerin geri ödemesi ne yönelik, “Kefaletsiz ve kredi tahsis ücretsiz başvurulabilecek olan “Erasmus” kredisinin ödemesine eğitim süresi hariç 2 yıl sonra başlanabiliyor” sözlerini kullandı.

Erasmus kredisi ile birlikte eğitim alanında ihtiyaç duyulan boşluğun doldurulacağına inandıklarını kaydeden Aydın, şunları söyledi:
 “Avrupa Yatırım Fonu, ‘Erasmus’ kredisinin Türkiye’de kullanımında partner olarak bankamızı seçti. Türkiye’de 2 binden fazla öğrenciyi yurtdışı master eğitimlerinde son derece avantajlı koşullarla destekleyecek olmaktan dolayı şimdiden heyecan duyuyoruz. İnsan kaynağını desteklemek ekonomiyi desteklemek anlamına geliyor.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.