Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Garanti Bankası  2016'ya Sağlam Başladı

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “2016 yılına sağlam bir başlangıç yaptık. Aktiflerimizi kredi kaynaklı büyüterek 290 milyar TL seviyesinin üstüne taşıdık. Fonlama kaynaklarımızdaki çeşitlilik, yüksek sermaye yeterliliği ve çekirdek sermaye oranlarımız, başarılı bilanço yönetimimizin bir sonucu” dedi.

Garanti Bankası’nın 31 Mart 2016 tarihli finansal tablolarına göre yılın ilk çeyreğinde net kârı, 1 milyar 57 milyon TL oldu. Aktif büyüklüğü 290 milyar 53 milyon 633 bin TL seviyesine ulaşan Garanti, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 228 milyar 500 milyon TL destek sağladığını açıkladı. Garanti’nin özkaynak kârlılığı yüzde 14,8, aktif kârlılığı ise yüzde 1.6 oldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “2016 yılına sağlam bir başlangıç yaptık. Aktiflerimizi kredi kaynaklı büyüterek 290 milyar TL seviyesinin üstüne taşıdık. Fonlama kaynaklarımızdaki çeşitlilik, yüksek sermaye yeterliliği ve çekirdek sermaye oranlarımız, başarılı bilanço yönetimimizin bir sonucu. Sektörde tüketici kredilerindeki pozisyonumuz daha da güçlenirken, sağlam aktif kalitemizi koruduk. Her zaman olduğu gibi bu dönemde de müşterilerimizi işimizin odağında tutarak, yenilikçi ürün ve hizmetlerle hayatlarını kolaylaştırmaya ve fayda sağlamaya devam ettik. 1,5 milyon kullanıcıya ulaşan BonusFlaş uygulamasının gördüğü ilgi bizi çok memnun etti. Müşterilerimiz, fark yaratan nice hizmetleri sunmamız için, heyecanımızı hep canlı tutuyor.” dedi.

Garanti’nin müşteri odaklı yaklaşımıyla uluslararası finans otoriteleri tarafından pek çok alanda takdir edildiğini söyleyen Erbil, şu değerlendirmede bulundu:

“Bankamız, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance tarafından, üst üste 6. kez ‘Türkiye’nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası’ (Best Trade Finance Bank in Turkey) seçildi. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve onlara çözüm ortağı olarak değer katmak üzere yaptığımız çalışmalarla, sektörde birçok alanda ilklere imza attık. ‘Türkiye’nin En İyi Nakit Yönetimi’ (Best Cash Management in Turkey) ödülünün de sahibi olduk. Yenilikçi iş modelimizle; kurumsal ve ticari, KOBİ ve bireysel her türlü ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak üzere, müşterilerimizi işimizin merkezinde tutmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir değer yaratmanın ancak bu şekilde mümkün olduğuna inanıyor, sağlam adımlarla yolumuzda ilerliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.