Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay atatürk operasyon başbakan binali yıldırım

Garanti Sendikasyon Kredisini Yüzde Yüz Oranında Yeniledi

Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere, 2015 yılının Kasım ayında aldığı sendikasyon kredisini yenilediğini duyurdu.

Açıklamada 626 milyon ABD Doları ve 616,5 milyon Euro tutarında iki dilimden oluşan krediye 15 ülkeden 34 banka katılım gösterirken,Garanti'nin yılın ikinci yarısında sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yenileyen ilk banka olduğu kaydedildi. Öte yandan kredinin toplam maliyeti, ABD Doları için Libor yüzde 1,1 ve Euro için Euribor yüzde 1,0 düzeyinde gerçekleşirken, vadesi 367 gün oldu. National Bank of Abu Dhabi PJSC ve Standard Chartered Bank olurken, ajan banka Mizuho Bank, Ltd. sendikasyonda işleminde koordinatör olarak yer aldılar.

TAMAMI DIŞ TİCARET FİNANSMANI İÇİN
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti Bankası, güçlü muhabir bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla, uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye’de çalışmak istediği ilk banka olmaya devam ediyor. Yurtdışı piyasalardaki belirsizliğe rağmen, Türk bankacılık sektörünün uluslararası piyasalardaki gücünü bir kez daha kanıtladık. Yurtdışında faaliyet gösteren 34 bankanın katılımıyla yenilediğimiz 1,3 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini, dış ticaretin finansmanında kullanacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.