Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi tesk adana yunanistan esnaf Akşener

Halkbank Bin Bankacı Alacak

Bankacılık sektöründe yeni yıla iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanan Halkbank, 2017'nin ilk çeyreği sonunda yaklaşık bin personelin işe alımını tamamlayacağını duyurdu. Sektörün istihdam kapasitesinin bir önceki yıla göre yüzde 2,2 azaldığına dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, cesur adımlar atarak gençleşmeyi sürdüreceklerini söyledi.
 
Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre Banka, Müfettiş Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, BT Uzman Yardımcılığı ve Servis Görevlisi unvanlarında bin kişiye iş olanağı sağlayacak. 2016 Kasım ayında düzenlenen işe giriş sınavlarının ardından mülakatlarda başarı sağlayan 500 uzman yardımcısının işbaşı yaptığı Halkbank’ta, diğer pozisyonlar için de sınavda başarılı olanların ilk çeyrek sonuna kadar görevlerine başlayacakları bildirildi.
 
“En Fazla İstihdam Sağlayan 5 Bankadan Biriyiz”
 
Küresel faktörlerin etkisini en aza indirerek ülkemizde ekonomide güven ortamının yeniden sağlanabilmesi için bankacılık sektörüne büyük görevler düştüğünü belirten Taşkesenlioğlu, Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan 5 bankadan biri olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Ekonomik göstergelerin iyileşmesi ve yatırımcıların yeniden özgüven kazanması yönünde önemli adımlar atılıyor. Biz de ekonomik reformların tamamlayıcısı bir kurum olarak üzerimize düşeni yapıyor ve 1000 gencimize daha iş imkânı sağlıyoruz. Büyüme hedeflerini tutturabilmek için kenetlendiğimiz bu süreçte attığımız bu adımla, Türkiye'nin geleceğine güvendiğimizi bir kez daha tüm dünyaya gösteriyoruz. Halkın gücü Halkbank, Halkbank’ın enerjisi de bu ülkenin gençleridir.”
 
“Gençleşme Devam Ediyor”

İstihdam kapasitesi 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,2 azalan sektörde, işe alımlara devam ederek fark yarattıklarını belirten Taşkesenlioğlu, şunları söyledi:

“Kadromuzu daha da gençleştirebilmek ve uygun pozisyonlarda görevlendirmek üzere en doğru kişileri seçebilmek için büyük özen gösteriyoruz. Sınavlarını başarıyla geçen adayların en verimli olabilecekleri alanları belirlemek üzere bu yıl Kişilik Envanter Testini uygulamaya aldık. Grup mülakatlarının da gerçekleştirildiği işe alım süreçlerimiz, Genel Müdür Yardımcılarımız tarafından titizlikle takip ediliyor. Liyakat ilkesi çerçevesinde belirli aşamalardan geçen adaylarımızla Genel Müdür Yardımcılarımız bizzat görüşüyor. Bu sayede gençlerimiz bizleri tanıma fırsatı buluyor ve Bankamızın kapısından içeri girdikleri ilk andan itibaren buradaki sıcaklığı ve samimiyeti birebir yaşıyor. Aramıza yeni yeteneklerin katılmasından çok mutluyuz.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.