Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

HSBC Kişilerin Mali Düzenini Derinden Sarsan Etkileri Araştırdı

Özel yaşamdaki beklenmedik gelişmeler bireylerin finansal istikrarı sarsıyor.
 
HSBC Grubu’nun “Güvencenin Konforu: Yaşamı Değiştiren Deneyimler” başlıklı raporuna göre; bireylerin finansal durumunu en fazla sarsan olaylar arasında hastalık, travmatik bir kaza geçirme ve boşanma yer alıyor. Harcamaları azaltmak, harcamaları öncelik sırasına koymak ve daha fazla birikim yapmak finansal istikrarı sağlamak için en çok başvurulan yöntemler arasında gösteriliyor.
 
HSBC Grubu’nun “Güvencenin Konforu: Yaşamı Değiştiren Deneyimler” raporu,  12 ülkeden 12 bin kişiyle gerçekleştirildi. Araştırmanın sonuçları özel yaşama ilişkin gelişmeler arasında ciddi bir hastalık geçirmenin kişinin finansal istikrarı en olumsuz etkileyen olay olduğuna işaret ediyor. Travmatik bir kaza yaşamak ve boşanmak ise finansal durumu sarsan diğer deneyimler arasında yer alıyor.
 
-İŞSİZ KALMANIN SARSINTISI-
 
Rapor bulguları, iş yaşamında bireyleri finansal açıdan olumsuz etkileyen deneyimler arasında işsiz kalmak, kariyere ara vermek ve emekli olmak gibi faktörlerin ilk sıralarda geldiğine dikkat çekiyor. Katılımcıların yüzde 85’i işsiz kalmayı finansal olarak negatif bir deneyim olarak tanımlarken, yüzde 74’ü iş hayatına ara vermeyi finansal istikrarı olumsuz etkileyen bir gelişme olarak görüyor. Öte yandan emekli olan katılımcıların yüzde 54’ü finansal olarak olumsuz etkilendiklerini dile getiriyor.
 
-DAHA FAZLA BİRİKİM KAYGISI-
 
Araştırmaya katılanların yarısından fazlası (yüzde 54) geçmişte yaşadıkları olaylar karşısında aldıkları önlemleri göz önünde bulundurduğunda birikim yapmaya daha erken bir zamanda başlamış olmayı diliyor. Katılımcıların yüzde 37’si harcamalarında kesintiye gitmiş olmayı dilerken, yüzde 34’ü ise harcamalarını önceliklerine göre yeniden sıralandırmış olmayı diliyor.
 
-FİNANSAL PLAN GELECEK GÜVENCESİ İÇERMELİ"-
 
HSBC Grubu’nun “Güvencenin Konforu: Yaşamı Değiştiren Deneyimler” raporunda geleceğe daha iyi hazırlanmak için atılması gereken adımlar, 4 başlık altında özetleniyor. Buna göre; yaşamı değiştirecek olaylara yönelik plan yapılması ve öngörülemez gelişmelerin finansal etkilerini bu planda hesaba katmak büyük önem arz ediyor. Bunun yanı sıra finansal planın; harcama, birikim ve finansman dağılımının yanı sıra hem bireylerin hem de çocuklarının gelecek güvencesini içermesinin önemine dikkat çekiliyor.
 
-RAPOR HAKKINDA-
 
HSBC Grubu tarafından hazırlanan Güvencenin Konforu Raporu, güvence ihtiyaçları ve trendlerini konu alan bağımsız bir tüketici araştırması olarak aralarında Arjantin, Çin, Fransa, Hong Kong, Endonezya, Malezya, Meksika, Singapur, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ın bulunduğu 12 ülkeden 12 bin 398 kişinin görüşü alınarak oluşturuldu. Bulgular her bir ülkeden/bölgeden 25 yaş ve üzeri çalışan kişilerin görüşlerini yansıtıyor. (ANKA)
(NÇ /TA)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.