Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Mondelēz International Türkiye İhracata Hız Kesmeden Devam Ediyor

Dünya çapında 150’den fazla ülkede insanları doğru şekilde ve zamanda doğru atıştırmalığa teşvik eden Mondelēz International’ın önde gelen pazarından biri olan Türkiye, yılın ilk ihracatını üç farklı ülkeye gerçekleştirdi. Mondelēz International Türkiye, Gebze fabrikasında üretilen 500 ton şekerlemeyi Amerika, İspanya ve İngiltere’ye ihraç etti.


Türkiye’nin ilk 500 ihracatçısı içerisinde yer alan Mondelēz International, 2020 yılında da ihracatlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda yılın ilk ihracatlarını Ocak ayının ilk haftasında üç farklı ülkeye yaptı. Jelli şeker kategorisinde, Sour Patch Kids ve Swedish Fish markalarıyla Amerika’ya, şekerleme kategorisinde Respiral ile İspanya’ya ve yine aynı kategorideki Soothers ve Halls markalarıyla da İngiltere’ye toplamda 500 tonluk ihracat gerçekleştirdi.

Mondelēz International Türkiye’nin bu ürünleri, Avrupa Bölgesi’nin sakız ve şeker fabrikaları içerisinde hacim anlamında en büyük üretim tesisi olan Gebze Fabrikası’nda üretiliyor. 17 farklı üretim teknolojisiyle imalatın yapıldığı Gebze’deki üretim tesisinden dünyanın dört bir yanına, 50’nin üzerinde ülkeye sakız ve şeker ihracatı yapılıyor.

2019 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen ihracatı yaklaşık 287 Milyon TL olan Mondelēz International, 2019 yılında gerçekleştirdiği önemli hamlelerin yansımaları ile 2020’de de ihracatta önemli bir artış hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.