Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Nestle'den Grev Açıklaması

Nestlé Türkiye Gıda San. A.Ş tarafından yapılan basın açıklamasında, Karacabey fabrikasındaki çalışanları temsil eden Tek Gıda İş Sendikası ile Nestlé Türkiye Gıda San. A.Ş arasında Şubat ayından bu yana yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, tarafların uzlaşmaya varamadığı ve sendikanın 21 Haziran Salı günü itibariyle süresiz olarak işi durdurma kararı aldığı belirtildi.

Nestlé’nin, faaliyet gösterdiği her ülkede, çalışanlarına adil ve piyasa koşullarına uygun haklar sağladığı vurgulanan açıklamada şirketin, çalışanlarının haklarını üst düzeyde gözettiği, güvenli ve destekleyici bir çalışma ortamı sunduğu ifade edildi.

Nestle tarafından yapılan açıklamada şirketin, Şubat ayından itibaren sendikayla yapılan görüşmelerde ücretlerin enflasyon oranının ortalama iki katı katı artış teklif ettiği ancak sendikanın yapmış olduğu maddi taleplerde geri adım atmadığı ifade edildi. Ayrıca tüm çalışanların oldukça iyi düzeyde sosyal haklara sahip olduğu bilgisine de yer verildi.

Çalışanların dinlendiği ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinde önemli ilerlemelerin kaydedildiği belirtilen açıklamada, toplu iş sözleşmesi sürecinin kapsamı dışında olmasına rağmen bugünlerde gündeme gelen bu konudaki taleplerin dikkate alındığı ve gerekli iyileştirmelerin hayata geçirilmesine devam edildiği ifade edildi.

Nestle’nin bu süreçteki yapıcı yaklaşımına rağmen görüşmelerin grev kararıyla sonuçlanmasından üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, eylemin fabrikanın sürdürülebilirliğine ve rekabet gücüne engel teşkil edeceği için sendikanın ve çalışanların tutumlarını yeniden değerlendirmesinin beklendiği ifade edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
NestleGrev
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.