Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Polisan Sürdürülebilirlik Politikalarını Açıkladı

Boya sektöründe, Çevresel Ürün Beyanı veren ilk firma olan Polisan, şirketlerin küresel ısınmayla mücadelede nasıl bir rol oynayacağının konuşulduğu 3. Karbon Zirvesi’nde, sürdürülebilir kalkınmanın önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin sürdürülebilir dünya hedefindeki rolünün nasıl şekilleneceğinin tartışıldığı 3. Karbon Zirvesi’nin daimi destekçisi Polisan Holding, sürdürülebilirlik politikalarını açıkladı.

Polisan Holding Kalite ve Çevre Müdürü Dilek Sarıaslan, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha iyi hissedildiğinin belirterek, bu konuda 7’den 70’e herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Bu süreçte şirketlere büyük görevler düştüğünü bildiren Sarıaslan, “Polisan Holding olarak biz de gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için stratejilerimizi bu yönde belirliyor ve karbon emisyonumuzu azaltacak uygulamaları hayata geçiriyoruz ve çevre için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Öncelikli hedefimiz de sürdürülebilirlik kültürünü evlere taşımak” diye konuştu.

Polisan için çevre beşikten mezara bir süreç

Çevre performansını artırmak için beşikten mezara prensibiyle ürünün üretim aşamasındaki tüm çevresel boyutları değerlendirip ele alan Polisan, çevre üzerindeki etkilerini minimize etmek için projeler hayata geçiriyor.

Geri kazanım olmazsa olmazı

Polisan’da, birincil ve ikincil ürün nakliye ambalajlarında geri dönüștürülmesi kolay olan malzemeler seçiliyor ve 10 yıldır ÇEVKO ile iș birliği içinde piyasaya sürülen ikincil ambalajlar toplanarak ekonomiye kazandırılıyor. Tehlikeli atıkların Polisan Boya’da yüzde 75’i, Poliport Kimya’da ise yüzde 50’si gibi ciddi bir oranı geri kazanım sürecine dahil ediliyor. Polisan tehlikeli atıkların geri kazanımı konusundaki teknolojik alt yapısı ve çevresel duyarlılığıyla da sektöre örnek oluyor.

Türkiye’nin ilk ‘Çevre Ürün Beyanlı’ boya firması

Polisan Çevresel Ürün Beyanı - Environmental Product Declaration (EPD) Belgesi’ni alabilen sektöründe Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise ilk üç üreticiden biri olmaya 2015 yılında hak kazandı. Bu vizyonunu tüm süreçlerine yansıtan Polisan, 2016 yılında sürdürülebilirlik raporunu da kar amacı gütmeyen global bir kuruluş olan Global Reporting Initiative (GRI) tarafından onay alarak yayınlama kararı aldı. Böylelikle Polisan’ın çevresel performansı şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarına sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.