Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

QNB Finansbank’a İç Denetim Enstitüsü’nden Üç Ödül

QNB Finansbank, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Farkındalık Ödülleri’nde üç kategoride ödüle layık görüldü. Banka, denetimde kariyer hedefleyen yetenekler için tasarlanan bir kariyer yolculuğu programı olan Finans AuditPro ile “Kurumsal Farkındalık” ödülünüalırken Anadolu Ziyaretleri programı ile “Toplumsal Farkındalık” ödülüne layık görüldü. Banka müfettişlerinden Hatice Pınar Yıldız da TİDE’nin sosyal medya çalışmalarına katkısıyla “Bireysel Farkındalık” Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE)7. İç Denetim Farkındalık Ödülleri’nde QNB Finansbank bu yıl üç kategoride ödül kazandı.Ödül töreni 24 Mayıs 2017 tarihinde BÜMED tesislerinde gerçekleşti. QNB Finansbank, TİDE’nin tüm dünyada “İç Denetim Farkındalık Ayı” olarak kutlanan Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında düzenlendiği Farkındalık Ödül Töreninden “Kurumsal Farkındalık”, “Toplumsal Farkındalık” ve “Bireysel Farkındalık” ödülleriyle ayrıldı.

Bankanın Teftiş Kurulu ile İnsan Kaynakları departmanının birlikte geliştirdiği Finans AuditPro isimli çalışma, iç denetim faaliyetlerinin tanıtımı ve yaygınlaşmasında sağladığıdestek nedeniyle "Kurumsal Farkındalık" kategorisinde "2017 Yılı İç Denetim Farkındalık Ödülü"ne layık görüldü.

QNB Finansbank, KOBİ'lere büyüme yolunda rehberlik etmek ve bu süreçte iç denetimin önemini anlatmak üzere hayata geçirdiği Anadolu Ziyaretleri projesinde yarattığı farkındalık dolayısıyla da “Toplumsal Farkındalık” kategorisinde “2017 Yılı İç Denetim Farkındalık Ödülü”nün sahibi oldu.

TİDE Bireysel Farkındalık Ödülü ise QNB Finansbank Teftiş Kurulu müfettişlerinden Hatice Pınar Yıldız’a verildi. Yıldız, iç denetim ile ilgili farkındalığa bireysel katkısı, TİDE’nin sosyal medya politikasını yeniden düzenleyerek hem görünürlüğünün artırılması hem de içerik konusundaki katkıları doğrultusunda ödüle layık görüldü.



QNB Finansbank Teftiş Kurulu Başkanı Ersin Emir, üç kategoride ödül almalarının QNB Finansbank’ın iç denetim fonksiyonuna verdiği önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Denetimde kariyer için Finans AuditPro
“Kurumsal Farkındalık” ödülünü getiren Finans AuditPro’nun, QNB Finansbank’ın denetimde kariyer hedefleyen yetenekler için tasarladığı bir kariyer yolculuğu olduğunu belirten Emir şu bilgileri verdi: “Denetim, üniversite öğrencileri için bilgi gizliliği nedeniyle işi deneyimlemeimkanını daha az sunan bir birim. Bu nedenle öğrencilerin denetimde kariyer yolu seçme konusunda doğru bir karar vermeleri diğer sektörlere göre daha zor olabiliyor. 2015’de Finans AuditPro Kariyer Yolculuğu’nu hayata geçirirken hem öğrencilerin denetim alanında kendisini tanımasını hem de kendini tanırken kurum olarak davranış ve değerlerimize ne kadar uyumlu olduğunu keşfetmesini hedeflemiştik. Şu an bu yolculuk sayesinde, üniversite öğrencileri kendilerini tanıma, denetimi farklı açılardan deneyimleme, İnsan Kaynakları ve iç denetim alanında kariyerine devam eden profesyonellerden kariyer gelişimi ile ilgili destek alma imkanı buluyor” diye konuştu.
Son iki yılda 22 üniversitede 2000’e yakın öğrenci ile “Finans Audit PRO ile Kariyer Yolculuğu” sunumunda bir araya geldiklerini ifade eden Ersin Emir, sunuma katılan öğrencilere kişisel gelişimlerine fayda sağlayacak “Bireysel Farkındalık” eğitimi verildiğini de aktardı. Her yıl Mart ve Nisan aylarında denetime ilgisi olan öğrencilerle kampüste bir araya geldiklerini aktaran Emir, Mart 2018’de “Finans Audit PRO ile Kariyer Yolculuğu”na devam edecekleri bilgisini verdi.
Bankanın Anadolu Ziyaretleri projesiyle farklı illerde düzenlenen toplantılarda büyüme yolundaki KOBİ’lere iç denetimin önemini anlattığını kaydeden Ersin Emir “Bu değerli projemizle de TİDE’nin ‘Toplumsal Farkındalık’ kategorisinde 2017 Yılı İç Denetim Farkındalık Ödülünün sahibi olduk. İç denetim alanında kurumsal, toplumsal, bireysel anlamdaki çalışmalarımızın ödüle layık görülmesi bu alandaki çalışmalarımızda motivasyonumuzu artıran bir gelişme oldu” dedi.
İç Denetim Farkındalık Ödülleri, 2011 yılından bu yana, iç denetim uygulamalarını uluslararası standartlarda gerçekleştiren, iç denetim mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan ve bu alanda yatırım yapan kurumlara, iç denetçilere ve akademisyenlere veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.