Renault İlk Yarıda Pazarın Lider Markası

Renault Grubu, 2017 yılının ilk yarısında pazar payını 0,7 puan artırarak toplam pazardan yüzde 18,7 pay elde etti. 17 yıldır binek araç lideri Renault, yüzde 15,9 pay ile 2017 ilk yarıda binek otomobil pazarında da liderliğini sürdürdü.

Megane Sedan ve Clio HB Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç modeli arasında yer alırken, Dacia markası toplam pazardan elde ettiği yüzde 5 pay ile 6. marka konumunda yer aldı.

Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen İlk Üç Modelinden İkisi Renault

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 daralan toplam pazarda Renault Grubu (Renault+Dacia), 75 bin 130 satış adedi ile pazar payını yüzde 0,7 oranında artırarak yüzde 18,7 paya ulaştı. Renault yılın ilk yarısında 54 bin 947 satış adedi ve toplam pazardan elde ettiği yüzde 13,7 pay ile toplam pazar liderliğini korudu. Renault markası, gerçekleştirdiği 48 bin 779 adet satış ve binek otomobil pazarından aldığı yüzde 15,9 pay ile binek otomobil pazarında dalider oldu. Megane Sedan ve Clio modelleri Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç modeli arasında yerini alıyor. Megane Sedan 16 bin 750 satış rakamı ile 2. sırada ve Clio HB 13 bin 978 adet ile 3. sırada yer alıyor.






Ülkemizin En Çok Tercih Edilen Modellerinin Yerli Olmasından Gurur Duyuyoruz”

Pazarın bu yıl öngördükleri trendde ilerlediğini belirten Oyak Grubu Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş şu değerlendirmelerde bulundu: 
“17 yıllık binek otomobil liderliğimizin yanı sıra 2017 yılının ilk yarısını toplam pazar lideri olarak tamamladık. Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç modelinin ikisi Renault markasına ait. Bu başarılı sonuçlardan duyduğumuz mutluluğun yanı sıra ülkemizin en çok tercih edilen modellerinin yerli olmasından da ayrıca gurur duyuyoruz. İhracatın lokomotif sektöründe yerli üretim yapan bir marka olarak, Megane Sedan ve Clio Ailesi ile pazarda yerlilik oranının yükseltilmesine yaptığımız katkıdan ayrıca memnunuz. Renault olarak 33 bin 586 adet ile yerli otomobil satışlarında liderliğimizi de yılın ilk yarısında koruduk. Pazar bu yıl öngördüğümüz trendde ilerliyor. 2017 yılını 870-890 bin bandında tamamlayacağımızı öngörüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.