Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Renault-Nissan-Mitsubishi’den 1 Milyar Dolarlık Elektrikli Araç İttifakı

Dünyanın önde gelen otomotiv ittifakı Renault-Nissan-Mitsubishi, gelecek beş yıl içinde elektrikli araçlara geçiş, otonom sistemler, bağlanabilirlik ve yapay zekayı da kapsayan inovasyon projelerini desteklemek üzere 1 milyar ABD doları yatırım yapmayı planlayan yeni bir kurumsal girişim sermayesi fonu olan Alliance Ventures’ı kurduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Fon, ilk yılında genç yenilikçi şirketlere ve elektrikli araçlara geçiş, otonom sistemler, bağlanabilirlik ve yapay zekânın da aralarında bulunduğu yeni mobiliteye odaklanan yeni teknoloji girişimcileri ile inovasyon ortaklıklarına 200 milyon ABD dolarına kadar yatırım yapmayı planlıyor. İlk yılda gerçekleştirilecek bu yatırım, ittifak üyelerinin toplam yıllık araştırma ve geliştirme yatırımlarını oluşturan 8.5 milyar Euro’ya ek olarak planlandı.

UMUT VAAT EDEN GENÇ ŞİRKETLERİ ÇEKECEK

Renault-Nissan-Mitsubishi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn yeni gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi:

“İnovasyon yaklaşımımız, ittifakın global ölçeğinden en çok faydalanacak olan genç yenilikçi şirketler ve teknoloji girişimcilerine yatırım yapmamıza ve onlarla iş birliğine fırsat sağlayacak. Bu yeni fon, ittifakın gönlünde yatan iş birliği ruhunu ve girişimci düşünce yapısını yansıtıyor. Bu yatırım inisiyatifi, otomotiv teknolojisinde dünyanın en umut vaat eden genç yenilikçi şirketlerini çekmek üzere tasarlandı.”

240 MİLYAR DOLAR BİRLEŞİK GELİR HEDEFİ

Verilen bilgiye göre, Alliance Ventures, kobalt içermeyen katı haldeki batarya malzemeleri geliştiren ABD merkezli Ionic Materials şirketine yapılacak stratejik yatırım ile ilk anlaşmasını yaptı. 2022 strateji planı kapsamında, Renault-Nissan-Mitsubishi, 2022 yılının sonuna kadar üye şirketlerinin birleşik gelirlerinin 240 milyar ABD dolarına ulaşmasını ve yıllık satış adedinin 14 milyonu aşmasını bekliyor. Alliance Ventures’ın, yatırım bankacılığında 20 yılı aşkın deneyimi olan ve Nissan Brazil CEO’su olarak 6 yıllık dönemde İttifak deneyimine de sahip olan François Dossa tarafından yönetileceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.