Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Sabancı Holding Satışlarını Yüzde 22 Artırdı

Sabancı Holding’in satışları, 2016 yılının ilk altı aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 17 milyar 166 milyon TL oldu.

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Sabancı Holding olarak başarılı bir ilk yarı geçirdik. Hedefimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da paydaşlarımıza değer yaratmak, faaliyet gösterdiğimiz her alanda hızlı büyümeyle sektördeki liderliğimizi korumaktır” dedi
.
Sabancı Holding’in yılın ilk altı ayındaki net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 1 milyar 353 milyon TL olarak gerçekleşti. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 30 Haziran 2016 itibari ile 278 milyar 840 milyon TL’ye, toplam konsolide özkaynakları ise 20 milyar 414 milyon TL’ye ulaştı.
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Sabancı Holding’in ilk yarı performansına ilişkin şunları söyledi:

“2016 yılının ilk altı ayında başarılı bir dönem geçirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Sabancı Holding olarak hedefimiz; faaliyet gösterdiğimiz her alanda hızlı büyümeyle sektörlerdeki liderliğimizi korumaktır.
Sabancı Holding olarak 2016’nın ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarımızı yüzde 22 artırdık ve yine bu dönemde 1 milyar 800 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2015’in başından bugüne yaptığımız yatırım miktarı ise yaklaşık 5 milyar 500 milyon TL oldu.
Ülke olarak son dönemde zorlu bir dönemeçten başarıyla geçtik. Bundan sonra artık ülkemiz için daha fazla çalışma ve üretme zamanıdır. Biz Türkiye’nin Sabancı’sı olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda daha fazla çalışıp daha fazla üreterek bu toprakların insanlarına faydalı olmaya devam edeceğiz.”

’Çalışmaya, Üretmeye ve Değer Yaratmaya Devam Edeceğiz’’

Sabancı Holding Sanayi Grubu’nun faaliyetlerine de değinen Kurtul şöyle devam etti: 

“Sanayi Grubumuz önceki dönemlerde olduğu gibi 2016’nın ilk altı aylık döneminde de oldukça başarılı işlere imza attı. Özellikle Kordsa Global şirketimiz geçen yılın aynı dönemine göre FAVÖK’ünü (Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kar) yüzde 53 artırarak 154 milyon TL’ye yükseltti. Satışları ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 960 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu yılın ikinci yarısında geleceğin malzemesi olan Kompozit alanında AR-GE ve üretim faaliyetlerinde bulunacak olan Kordsa Kompozit Mükemmeliyet Merkezi’ni Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle açmış olacağız.”

Kurtul, Sabancı Topluluğu olarak 64 binden fazla çalışanlarıyla büyük bir aile olduklarını ve Türkiye’ye olan sorumluluklarının her zaman farkında olduklarını belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin Sabancı’sı olarak, yabancı ortaklarımızla ve çalışanlarımızla birlikte ülkemiz ve paydaşlarımız için çalışmaya, üretmeye ve değer yaratmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda 2016 yılının ilk yarısında da başarılı performansımıza katkıda bulunan hissedarlarımıza müşterilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

''Carrefoursa ve Teknosa'yı En İyi Hizmet Veren Marka Yapacağız''

Perakende şirketlerinin performansına da değinen Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul:
“Perakende sektörü Topluluğumuzun en önemli iş kollarından biridir. Carrefoursa ve Teknosa şirketlerimizi sektörün en beğenilen ve müşterilerine en iyi hizmeti veren markaları yapmaya kararlıyız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.