Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

Saka: “Dünyada 24 Trilyon Dolarlık Bir Pazar Oluşturan Endüstri 4.0'ı Fırsata Çevirelim”

Endüstri 4.0’ın tehditlerin yanı sıra çok büyük fırsatları da beraberinde getirdiğini belirten Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, “Gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz. Yeni endüstri devrimine yetişen ülkeler küresel rekabette öne çıkıyor. Biz de artık bu alanda aksiyon alarak, önceliklerimizi bir an önce belirleyip, hızlı bir şekilde ilerlemeliyiz” açıklamasını yaptı.

Endüstri 4.0’in özelinde düzenlenen ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün de katıldığı CEO Club toplantısında “Değişim Başlıyor mu?” panelinde bir konuşma yapan Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, dünyada 24 trilyon dolarlık bir pazar oluşturan Endüstri 4.0'a dünyada ve Türkiye'de verilen önemden bahsetti. Üçüncü endüstri devriminin sonuna doğru üretim merkezlerinin hızla batıdan doğuya kaydığına dikkat çeken Tamer Saka, Türkiye'nin bu dönemde katma değerli sektörleri çekmede başarılı olamadığını söyledi.
                                                                           
"Nasıl Kadar Neyi Ürettiğinize de Dikkat Edin"
 
Türkiye’nin Endüstri 4.0 konusunda çok büyük tehdit ve aynı zamanda çok büyük bir fırsat ile karşı karşıya olduğunu belirten Tamer Saka, “Gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz. Gerekli önlemleri almalıyız. Endüstri 4.0 konusunda eksikliklerimiz var. Bunu oluşturmak, uygulamak ve anlamlandırmak zaman alan bir süreç. Artık bu alanda mutlaka aksiyon olmamız lazım. Belki hepsini aynı anda yapmamız zor olacak, ancak önceliklerimizi belirleyip, hızlı şekilde ilerlememiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. Tamer Saka ayrıca, Türkiye’de ve dünyada global rekabette söz sahibi olmak için ‘nasıl’ kadar ‘neyi’ ürettiğinize de dikkat etmeniz gerektiğini söyledi.
 
"Değişimin Temelinde İnsan Var"
 
Türkiye’nin dünya ile rekabet eder hale gelmesi ve yeni sanayi devriminin parçası olması için bütün bu yatırımlara ve yenilikçi adımlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tamer Saka, “Türk şirketlerinin Ar-Ge’ye yatırım yapması, nitelikli is gücünün ülkemizde tutulabilmesi ve bilim adamı yetiştirecek olanakların Türk gençlerine ve üniversitelerine sağlanması gerekiyor” dedi. Bu değişimin temelinde insan kaynağı olduğu için, eğitim ve devletin yatırım teşvik programlarının önem arz ettiğine dikkat çeken Tamer Saka, “İmalat sanayinin verimlilik düzeyini artırmak için teknolojinin yanında insan kaynağının da etkin bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu doğrultuda; kamu destekleri ile kurulacak olan Ar-Ge, Ür-Ge merkezleri ile teknolojik gelişimin altyapısının hazırlanması ve özellikle inovatif ve katma değerli ürünlere yönelim sanayinin sürdürülebilirliği ve büyümesi için temel stratejik yaklaşım olacaktır. Eğitim ve yatırım teşvik alanlarında programlar niteliklendirilmeli, hedef sanayi alanlarına özel kurgulamalar yapılmalı” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.