Shell’in Global Yöneticilerinden Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi’ne Kabul Edildi

Shell’in Global Yöneticilerinden Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi’ne Kabul Edildi

Shell’in üst düzey yöneticilerinden biri olan Selda Günsel, mühendisliğe yapmış olduğu katkılardan ötürü dünyanın en seçkin akademilerinden olan, ABD Mühendislik Akademisi’ne (NAE) üyelik daveti aldı.

 “Karbon salınımlarını azaltarak küresel enerji talebini karşılamak için üstün yakıt ve madeni yağlar geliştirip üretmedeki liderliği” dolayısıyla akademiye kabul edilen Günsel, NAE Yıllık Toplantısı’nda görevine başladı. Konuya ilişkin olarak Günsel, ABD Mühendislik Akademisi’ne seçilmek ABD’de bir mühendise verilen en büyük profesyonel onur. Kariyerimin büyük bir bölümünü teknoloji ve mühendisliğe adadım ve bu onura layık görülmekten hem kişisel hem de profesyonel anlamda büyük heyecan duyuyorum. İşimizin büyümesi ve başarılı olmasında teknolojinin çok önemli bir rolü olduğuna inanıyorum. Teknolojinin bu rolünü tekin bir şekilde kullanabilmek ve dünyada bir fark yaratabilmek konusunda büyük bir tutkum var. Enerji sisteminde fark yaratan ve tüm dünyada insan hayatını iyileştirmeye katkı sağlayan bir şirket için çalışıyoruz. İşimin gerçekten bir amacı ve anlamı olduğunu düşünüyorum” dedi.

En çok istediği şeylerden birinin Shell mühendisleri de dahil olmak üzere geleceğin mühendislerine ilham kaynağı olmak olduğunun altını çizen Günsel, “hem Shell’de hem Shell dışında okullar ve üniversiteler dahil birçok yerde mentorluk çalışmalarım devam ediyor” dedi. 

 Kendi alanında birkaç kadından biri olduğunun altını çizen Günsel şunları söyledi:

“Sektörel konferanslara gittiğimde 1500 erkeğe karşın sadece üç kadın olurdu. Hiçbir zaman istenmediğimi hissetmedim ancak itibarımı oluşturup devam ettirmek için çok çalıştım. Zaman içinde sektördeki cinsiyet dengesini ve çeşitliliği iyileştirdiğimizi düşünüyorum, ancak hala atmamız gereken çok büyük adımlar var.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.