Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Rino virüs Shu Jueting

Şiddete Rap’ le Dur Dediler

Şiddet gören kadınların sesini duyurmak ve onlara destek olmak amacıyla AVON’un hayata geçirdiği “Ben Yanındayım” adlı farkındalık projesi adına şarkıcı Karsu Dönmez, rapper Çağrı Sinci ve oyuncu Mehmet Aslantuğ bir rap şarkısında buluştular.


25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” aracılığıyla Avon’un desteklediği sosyal sorumluluk ve farkındalık projesinde, kadınların gördüğü şiddet bir rap şarkısıyla dile getirildi. Şarkının solistliğini Karsu Dönmez üstlenirken, söz yazarı ve erkek vokali Çağrı Sinci’nin yanı sıra “ben yanındayım” seslendirmesiyle Mehmet Aslantuğ da projeye hayat verdiler.

Şiddetle mücadele başta olmak üzere kadınlara her alanda desteğini sürdüren Avon’un katkılarıyla sosyal medya hesaplarından paylaşılacak bu şarkıda, genç yaşta zorla evlendirilen ve şiddete maruz kalan acılı bir kadının yalnızlığı ve toplumdan beklediği destek dile getiriliyor.

Şarkı, 25 Kasım’da Avon’un sosyal medya hesaplarından #benyanındayım etiketiyle paylaşılacak.

“O kadar hissederek söyledim ki yaşadıkları yalnızlıktan korktum”

Şarkıyı seslendirirken çok duygulandığını ve hatta hissettiklerinden dolayı korktuğunu dile getiren Karsu Dönmez; “Bu projede olmakla bir kişiye dahi yardımım dokunacaksa ne mutlu bana. İlk kez rap söyledim ama bunun için zorlanmadım. Zorlandığım şey şarkıyı okurken hissettiklerim oldu. O kadar hissederek söyledim ki yaşadıkları yalnızlıktan korktum. Şiddet görmek ama imdat diyecek, yardım isteyecek kimseyi yanında bulamamak; en kötüsü de bu. Lütfen kadınlarımıza destek olalım, yanlarında duralım” dedi.

“Erkekler kadınları ile varlar”

Projenin destekleyicilerinden ve “Ben Yanındayım” diyen en önemli isimlerden biri de Mehmet Aslantuğ oldu. Aslantuğ, “Kadına şiddet, bir erkeğin; hem vahşi, hem kompleksli, hem de en zavallı hâlidir! Ve bu hâl onu asla bir insan yapmadığı gibi, yenildiği o çarpık duygunun vadettiği “er kişi” de yapmayacaktır. Tarihin böyle kaydı yoktur! Bu acıklı suçtan geriye kalan tek gerçek onursuzluktur!” dedi.

“Rap’in bir misyonu var ve bu misyonu gençler üstlenecek”

Şarkı sözlerini yazan, müzikal düzenlemeyi yapan ve erkek vokal olarak şarkıyı seslendiren rapper Çağrı Sinci, “Bu sarki ; kadin cinayetlerinin , aile ici siddetin ve cocuk istismarlarinin siradanlasmasina ve hatta gecistirilmesine ettigim bir itirazdir. Kadin cinayetleri politiktir çünkü kadinin ozgur olmadigi yerde hickimse ozgur degildir.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AvonMehmet Aslantuğ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.