Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Sign of the City Awards 2019 Sahiplerini Buldu

Kentlere iz bırakan mimari projelerin yarıştığı ve gayrimenkul sektörünün en prestijli ödül törenlerinden biri olan Sign of the City Awards (SotCA) önceki gün gerçekleştirildi. Alkaş tarafından düzenlenen RE360 Gayrimenkul Buluşması’nın ikinci günündeki törende, 5 ana kategoride 30 ödül, sahiplerine sunuldu.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul ve inşaat sektörü altıncı yılındaki Sign of the City Awards (SotCA) töreninde bir araya geldi. Sektöre dinamizm katan ve nitelikli kentleşmenin standartlarını belirlemede önemli bir rol üstlenen SotCA önceki gün RE360 Gayrimenkul Buluşması’nın ikinci gününde gerçekleştirildi. Sektörün tüm paydaşlarının katıldığı ve Demirören Medya yönetiminin hazır bulunduğu Swissotel’deki törende ‘imza projeler’ ödüllendirildi.

Hürriyet’in öncülüğünde Emlak Konut’un katkılarıyla ve EY Türkiye’nin stratejik ortaklığıyla gerçekleşen törene, RE360 katılımcılarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin gibi iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Yarışmada, Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan eş başkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. 100’ü aşkın projenin başvurduğu yarışmada, sosyal sorumluluk projeleri, yerel yönetimlerin katılımı ve yeşilin öne çıktığı örnek yapıların ağırlıklı olarak başvuru yapması dikkati çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank: “Yaşam Kalitesine Değer Katan Projelere İhtiyacımız Var”

Ödül töreninde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, ödüle layık görülen ve yarışmaya katılan tüm projeleri/firmaları tebrik ederek, “Şehirler her şeyden önce birer mekandır. Şehircilik ise mekanların düzenli, sağlıklı ve kimlikli bir yaşam haline getirilmesi için ortaya konulan gayrettir. Bu gayret hayal kurmakla başlar. İnsana ve hayata dair her düşünce ve değer, hayallerle birlikte şehre işlenir. Sizler, kimliğimizi, kültürümüzü, hayat biçimimizi ve ilişkilerimize şehirlerimize yansıtarak hayallerimizi gerçeğe dönüştürüyorsunuz” dedi.

Bakanlık olarak şehirleri kendi kimlikleriyle geleceğe taşıyan bilinçle hareket ettiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Varank, “İstiyoruz ki şehirlerimize yaptığımız her yatırım, gerçekleştirdiğimiz her proje hem kültürel hem de ekonomik bir değer olarak şehirlere geri dönsün. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesine artı bir değer katsın. Özellikle şehirlerin ülkelerden daha ön plana çıktığı bir dönemde bu projelere ihtiyaç var. İstanbul, ülkemizin en önemli marka şehri. İstanbul’un marka değerini daha da arttırmak üzere Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray ve İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri hayata geçirdik. Kıtaları birbirine bağladık ama aynı zamanda dünyayı da İstanbul’a bağladık. Çin’den gelen trenler artık İstanbul üzerinden Londra’ya kadar kesintisi gidebiliyor. Afrika’dan, Uzakdoğu’dan, Rusya’dan yolcular İstanbul üzerinden tüm dünyaya uçuyor. İstanbul’un marka değerini arttıracak birçok projemiz var. Bunları da en kısa zamanda sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Tabii tüm bu projeleri gayrimenkul ve inşaat sektöründen cesaret alarak ve sektörün gücüne inanarak yapıyoruz. Şehirlerimizi ve ülkemizi geleceğe taşımak için bizim kimliğimize ve kültürlerimize yakışan projelere hep birlikte imza atalım” diye konuştu.

Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu: “Katılımcılarımıza Uluslararası Bir Ortamda Tanıtım İmkanı Sunduk”

Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu ise yaptığı konuşmada, yarışmanın sektör içindeki önemine dikkati çekerek, “Şehirlerin çehresi günden güne değişiyor. Bu noktada Hürriyet Gazetesi önderliğinde bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Sign of the City Ödülleri ve benzeri girişimlerin önemi çok büyük. Hepinizin bildiği gibi 2019 yılı itibariyle bulunduğumuz coğrafyanın koşulları ve küresel ekonomideki belirsizlikler pek çok sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründeki ticari faaliyetlerde yavaşlamaya neden oldu. İnşaat sektörünün Türk ekonomisindeki kritik önemi nedeniyle bu yavaşlamadan tüm sektörler etkilendi. Bu yıl Alkaş tarafından düzenlenen RE360 Gayrimenkul Buluşmasıyla ile güçlerimizi birleştirdik. Böylelikle Sign of the City katılımcılarına bir ödülden öte uluslararası bir ortamda kendilerini tanıtma olanağı sunduk” dedi.

Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk, SotCA’nın her geçen yıl gördüğü ilgi ve sektör içindeki söz sahibi yapısından bahsetti. Konuk, “Yarışmanın gayrimenkul sektörünün gelişimine katkısı kadar mimari, kalite ve çevre yaşam kalitesine de yenilikçi fikirlerle katkı getireceğini hep birlikte görüyoruz. Bu 6 yılda gayrimenkul geliştirme projelerinin yanı sıra yerel ve merkezi yönetim olmak üzere tüm paydaşlar birlikte hareket ediyor. Bu özgün başarıyı bu yıl RE360 Gayrimenkul Buluşması ile buluşturarak sektörde önemli bir sinerji yaratmak çok değerli” diye konuştu.

SotCA Jüri eş başkanı ve World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan ise “Jürimiz multi disipliner bir yapıdaydı; uyum içerisinde bir değerlendirme süreci geçirdik. Tarihi koruma bilinci, sosyal sorumluluk önceliği jürimizin değişmeyen değerleriydi. Bu gece jürinin şeffaf bir değerlendirme süreciyle üzerinde özenle çalıştığı önemli projeler ödül aldı. Tüm jüri üyelerimiz adına bütün projeleri kutluyoruz” dedi.

Kamu Kurumlarından Ödüllü Projeler

Bu sene yenilikleriyle Kent ve Mimarlık kategorilerinin alanlarının genişletildiği SotCA, yetkin mimarların ve mimari projelerin başarılarına da sahne oldu. Kamu kurumlarının katılımının yoğun olarak dikkati çektiği ödül töreninde ‘En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi’ ödülünü 3 proje paylaştı. ‘Tarihi Kemeraltı'nın Yeniden Keşfi’ ile TARKEM, ‘Tarihi Eski Belediye Binasının ve çevresinin turizme kazandırılması’ ile Talas Belediyesi, Suyabatmaz Meslek Edindirme Kursu ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu ödülün sahibi oldu. Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi de ‘En İyi Kentsel Tasarım– Devam Eden Projeler’ ödülünü aldı. ‘En İyi Sosyo Kültürel Yapı– Devam Eden Projeler’ ödülü de Darulaceze Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Tesis projesiyle T.C. Darülaceze Başkanlığı’nın oldu.

Gaziantep’e 3 ödül

Sign of the City 2019’un yıldızı, aldığı 3 ödülle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi oldu. Suyabatmaz Meslek Edindirme Kursu projesiyle ‘En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi’, Hışva Han Restorasyonu ile ‘En İyi Turizm Hizmet Yapıları’ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’yle ‘En İyi Sosyo Kültürel Yapı’ ödüllerinin sahibi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllerini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi aldı.

Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü Çanakkale’nin Yılın Fark Yaratanı Ödülü Zeynep Bodur Okyay’ın Oldu

Gecede ‘En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ başlığında Çanakkale’nin akıllı şehre dönüşüm yolculuğunun ilk aşaması olan ve Kale Grubu’nun Türkiye Bilişim Vakfı, Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü ile gerçekleştirdiği ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi ödüllendirildi. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’a aynı zamanda ‘Yılın Fark Yaratanı’ ödülü sunuldu. Kale Grubu Yönetim Kurulu Baskanı ve CEO Zeynep Bodur Okyay, “Kurucumuz rahmetli babam İbrahim Bodur, hayatta her alanda ve hayatın her anında fark yaratmaya inanırdı. Sosyal faydayı önceliklendirir, insanı her zaman merkeze koyardı. Yalnız kendin için yaşamamak, doğduğun ve doyduğun topraklara değer katmak kurucumuz İbrahim Bodur’dan devraldığımız en büyük miras. Biz Kale Grubu olarak, yalnızca üretimi ve büyümeyi değil; ürettiğimiz değerleri toplumla paylaşarak gelişmeyi hedefliyoruz. Biz, sahip olmaya değil, sahip çıkmaya inanıyoruz” diye konuştu.

SotCA 2019 Kazananlar

• En iyi Konut Projeleri Kategorisi

En İyi Konut – Tamamlanmış Projeler

3S Firuze Konakları- 3s Kale Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım A.Ş. – Ergün MimarlikLtd Şti

Ödül Veren: KONUTDER Başkanı Altan Elmas

En İyi Konut – Devam Eden Projeler

Mesa Orman-Mesa Mesken San. A.Ş. - İki Design

Ödül Veren: KONUTDER Başkanı Altan Elmas

En İyi Müstakil Konut-Tamamlanmış Projeler

Kendo Kemer Evleri Sitesi- Kendo Gayrimenkul Geliştirme Ve Tic. A.Ş. – Boran Ekinci Mimarlık

Ödül Veren: EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Özge Gürsoy

En İyi Müstakil Konut-Devam Eden Projeler

ID Bodrum-Öztek Yapı A.Ş.

Ödül Veren: İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Köç

En İyi Rezidans-Tamamlanmış Projeler

Modda Bayraklı- Ontan Müh. Mim. İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. – Kaan Dinkçi

Ödül Veren: İzmir Ticaret Odası Emlak Komite Başkanı Neşet Birlik

En İyi Rezidans-Devam Eden Projeler

Antwell - Ant Yapı Sanayi Ve Ticaret A.Ş.-Yeni Mimari Mustafa Kaan Özdoğan

Ödül Veren: Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar

• En İyi Ticari Projeler Kategorisi

En İyi Ofis – Devam Eden Projeler

Digitech Ofis Binası- DIGITECH LTD.-Burak Türsoy Mimarlık

Ödül Veren: Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu

En İyi AVM– Tamamlanmış Projeler

M1 Adana - Metro Properties & Fiba Commercial Properties - L35

Ödül Veren: Alkaş Gayrimenkul & JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş

En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı– Tamamlanmış Projeler (2 Ödül)

Reysas GYO Orhanlı 6- Reysaş GYO – Küp Proje Mimarlık Danışmanlık İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Metgin Lojistik Binası-Metgin Ltd. – Ahmet Akbil, Burak Türsoy

Ödül Veren: Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu

En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı– Devam Eden Projeler (2 Ödül)

İstim Tuzla – Kadimyapı Betacons Adi Ortaklığı-Mostaryapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Lmt. Şirketi

Star Of Bosphorus Data Center - Star Of Bosphorus Bilgi Tekn. San. Ve Tic. A.Ş. , Çelik İnşaat Ve İnş. Malz. San. Ve Tic. Ltd.Şti. – Civaoğlu Mimarlık Müh. İnş. San. Ve Tic. Ltd.Şti.

Ödül Veren: Hürriyet Yazarı Sedat Ergin

• En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi

En İyi Eğitim Binası / Kampüsü– Tamamlanmış Projeler

T.C. Şırnak Üniversitesi Yerleşkesi- T.C. Şırnak Üniversitesi TOKİ /Öz Aras&Girişimciler&Didoray İş Ortaklığı - TH ve İdil Mimarlık Şehircilik LTD. ŞTİ.

Ödül Veren: GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin

En İyi Eğitim Binası / Kampüsü– Devam Eden Projeler

Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Üniversitesi - Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı - San. Ve Tic. Ltd. Şti. Mana Tasarım - Mevlüt Öztürk/ Su Dizayn - Birsu Altınışık - Tolga Altınışık

Ödül Veren: İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım

En İyi Sosyo Kültürel Yapı– Tamamlanmış Projeler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi- Mimar Erden Güven-Eg Mimarlık Planlama ve Kentsel Tasarım

Ödül Veren: Hürriyet Yayın Direktörü Emre Oral

En İyi Sosyo Kültürel Yapı– Devam Eden Projeler

Darulaceze Başkanlığı Sosyal Ve Kültürel Tesis Projesi- T. C. Darülaceze Başkanlığı- Tage Mimarlık Evren Şerbetçi Kaya

Ödül Veren: Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Önder Kaya

En İyi Turizm Hizmet Yapıları– Tamamlanmış Projeler

Hışva Han Restorasyonu Restoran Ve Otel- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi-Metin Keskin Mimarlık Kutay Mühendislik Müteahhitlik İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Ödül Veren: Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Önder Kaya

• Kent ve Mimarlık Kategorisi

En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör) – Tamamlanmış Projeler

İyzico- Çamlıca İnşaat-Alataş Architecture And Consulting Ahmet Alataş

Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Güzin Konuk

En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör) – Devam Eden Projeler

Sinpaş Finans Şehir-Sinpaş GYO –TECE Mimarlık ve Danışmanlık Ltd. Şti.

Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Güzin Konuk

Genç Mimar Teşvik– Tamamlanmış Projeler

Karacabey Ziraat Odası Başkanlığı Yeni Hizmet Binası – D 211 Mimarlık – Ömer Ülker

Ödül Veren: Jüri Eş Başkanı Güzin Konuk

Genç Mimar Teşvik– Devam Eden Projeler

Mardin Camii – Gizem Yazıcı

Ödül Veren: World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan

En İyi Kentsel Tasarım– Devam Eden Projeler

Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı-İzmir Büyükşehir Belediyesi – Ocado Mimarlık Solida Peyzaj Mimarlığı Ata Peyzaj Mimarlığı

Ödül Veren: World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan

En İyi Kentsel Dönüşüm– Devam Eden Projeler

Sur Yapı Antalya – Sur Yapı Endüstri San. Ve Tic. A.Ş. – BFTA Mimarlık Özer Ürger Mimarlık

Ödül Veren: World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan

En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi(3 Ödül)

Tarihi Kemeraltı'nın Yeniden Keşfi-TARKEM

Ödül Veren: World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan

Tarihi Eski Belediye Binasının Ve Çevresinin Turizme Kazandırılması-Talas Belediyesi- Sinan Restorasyon Rehabilitasyon Mimarlık

Suyabatmaz Meslek Edindirme Kursu- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi- Açıkkol Mimarlık - Yüksel Restorasyon Yapı Taah. Ve Tic.Ltd. Şti.

Ödül Veren: Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank

En Yeşil Bina– Tamamlanmış Projeler

Ankara Etimesgut Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki Teknik Anadolu Lisesi - Milli Eğitim Bakanlığı- Ömer Hasançebi - Hasançebi MühendislikEkodenge A.Ş.

Ödül Veren: Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank

• Etkileşim, İletişim ve Yönetim Kategorileri

En İyi Pazarlama Kampanyası– Devam Eden Projeler

Nef Reserve Kandilli - Nef Gayrimenkul-Emre Arolat

Ödül Veren: Mipim (ReedMidem) Gayrimenkul Bölümü, Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Sara Rozenfarb

En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi

Aklım Fikrim Çanakkale- Kale Grubu-Türkiye Bilişim Vakfı, Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü

Ödül Veren: Jüri Eş Başkanları Prof. Dr. Güzin Konuk ve Prof. Dr. Suha Özkan

Yılın Fark Yaratanı

Kale Grubu adına Zeynep Bodur Okyay-Kale Grubu

Ödül Veren: Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank&Jüri Eş Başkanları Prof. Dr. Güzin Konuk ve Prof. Dr. Suha Özkan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.