Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC kredi ihracı tsk içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan 120 onur yıl programı

Takasbank Akredite Birimi Oldu!

Takasbank, 1 Şubat 2018 tarihinde GLEIF tarafından yürütülen akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak dünya genelinde LEI tahsis etmek üzere akredite edilen 24 Yerel İşletim Biriminden biri oldu.


2013 yılından itibaren, Türkiye Sermaye Piyasaları Kurulu sponsorluğunda, Düzenleyici Gözetim Komitesi'nin (RegulatoryOversightCommittee -ROC) onayıyla ön-Yerel İşletim Birimi (Pre-LOU) olarak uluslararası standartlarda LEI kodu tahsis etme görevini yürüten Takasbank, 01/02/2018 tarihinde akreditasyon sürecinin tüm yükümlülüklerini yerine getirerek GLEIF tarafından Yerel İşletim Birimi (LOU) olarak akredite edilmiştir.


GLEIF, 7 Ekim 2015 tarihinde GLEIF ve LEI Düzenleyici Gözetim Kurulu (LEI ROC) arasında bir Mutabakat Zaptının imzalanmasıyla, LEI Tahsis Eden Kurum olmayı amaçlayan kuruluşların akredite edilmesi sorumluluğunu üstlenmiştir ve LEI kodu tahsis etme suretiyle Global LEI sitemi (GLEIS) içerisinde yer almak isteyen kurumlara GLEIF tarafından akredite edilme koşulu getirilmiştir. Bu doğrultuda, Takasbank akreditasyon gerekliliklerini başarıyla tamamlayarak, akredite Yerel İşletim Birimi (LOU) olarak, LEI kodu tahsis etme görevini sürdürecektir.


7 Ülke İçin LEI Kodu Verme Yetkisine Sahip Oldu
GLEIF tarafından akredite edilen 24 Yerel İşletim Birimi arasında yer alan Takasbank böylece, İngiltere, Belçika, Lüksemburg, Hollanda’nın aralarında bulunduğu 7 ülke için LEI kodu verme yetkisine sahip olmuştur.


Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kayacık “ Bankamızın uluslararası standartları ve uygulamaları başarıyla yerine getirerek LEI kodu tahsis eden akredite kurumlar arasında yer alması Ülkemiz adına sevindirici ve gurur vericidir. Sermaye piyasamızın altyapı kuruluşu olan Bankamız uluslararası standartlara uygun kaliteli hizmet verme misyonuna devam edecektir.” açıklamasında bulunmuştur.

Tüzel Kişi Kimlik Kodu – LEI Nedir?
Tüzel Kişi Kimlik Kodu - LEI ,  piyasa şeffaflığını artırmak ve sistemik riskin analizini önemli ölçüde iyileştirmek için tüzel kişilerin tanımlanmasında kullanılan 20 karakterli bir referans kodudur. Tüzel Kişi Kimlik Kodu-LEI standartlaştırılmış ve güvenilir tüzel kişilik referans verilerini sağlamaktadır ve tüzel kişilerin tanımlanması için benzersiz ve kritik bir araçtır. GLEIF ( Global Legal EntityIdentifier Foundation ), 2014 yılında LEI kullanımını ve uygulamalarını desteklemek amacıyla kurulmuştur. Tüzel kişi kimlik kodlarının GLEIS standartların uygun olarak verilmesini, GLEIS’inoperasyonel bütünlüğünün sağlanması GLEIF’in yükümlülükleri arasındadır. LEI akreditasyon kuruluşu olan GLIEF, LEI tahsis eden kurumların uygunluğunu kontrol etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.