Takeda ICMEA Bölge Başkanlığı Görevine Andrey Potapov Atandı

Japon ilaç devi Takeda’nın, Hindistan, BDT (Rusya, Ukranya ve Beyaz Rusya’dan oluşan “Bağımsız Devletler Topluluğu”) ve Türkiye’nin de içinde olduğu Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan ICMEA Bölge Başkanlığı’na Andrey Potapov getirildi.

Takeda Rusya Genel Müdürü ve BDT Bölgesi Başkanı olarak görevini sürdüren Potapov’unTakeda – Shire birleşmesinin ardından getirildiği bu yeni pozisyonu, Takeda'nın operasyonel odağını ICMEA bölgesinde geliştirmesini sağlarken organizasyona çeviklik katacak ve Takeda'yı hizmet sunduğu hastalara daha da yakınlaştıracak.

Potapov, Takeda markası bünyesinde Takeda ile Shire'ın başarıyla entegre olmasına rehberlik edecek ve şirketin araştırma ve geliştirme odaklı farmasötik faaliyetlerini güçlendirirken,küresel boyutta lider konumunu da güçlendirecek.

Görevini Takeda’nın Dubai merkezinden sürdüren Potapov, Takeda’nın bölge genelindeki büyümesine öncülük ederken organizasyonun hastalara hizmet etme konusundaki sarsılmaz bağlılığını ve uzun süreli "en iyi işveren" olarak itibarını koruyacak.

"Shire'ın işletmemize entegrasyonunu ve bunun, hastalara daha iyi hizmet verebilmemiz için getireceği pek çok fırsatı sabırsızlıkla beklediğimiz bu günler Takeda'nın bölgesel operasyonlarının başına geçmek için harika bir zaman," yorumunu yapan Andrey Potapov şöyle devam etti: “Bu görevde en önemli ilkem, insanları birinci sıraya koymaya devam etmek olacak çünkü şirketimizin başarısı, her şeyden önce çalışanlarımızla belirleniyor. Sonuçta, Takeda'nın başarısı, hastaların refahında ve en etkili tedavilere adil erişiminde görülebiliyor. Takeda'nın bu sonuçların ikisini de elde etmeye devam etmesini sağlamayı taahhüt ediyorum”.

Kariyerinin 15 yılını, 2011'de Takeda tarafından satın alınan Nycomed'de geçiren Potapov, şirketin Finans Müdürlüğü’nden, Rusya ve BDT Bölgesi Finans Direktörlüğü’ne kadar çeşitli görevlerde bulundu. 2007 yılında Rusya-BDT Başkan Yardımcısı ve CFO görevine atanmasınınardından 2011 yılında ise Nycomed Rusya Ülke Müdürlüğü görevini üstlendi.

Anahtar Kelimeler:
TakedaTakeda Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.