Öne Çıkanlar galatasaray rusya Covid19 Koronavirüs chp enflasyon terörist Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

TapuTakas Ve Gayrimenkul Fonu’ndan Bir İlk

Takasbank’ın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği TapuTakas sisteminin kullanımı giderek yaygınlaşıyor.


 
Son olarak Türkiye’nin ilk faaliyet izni almış gayrimenkul portföy yönetim şirketi olan Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş’nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank’ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.
 
Re-Pie Genel Müdürü Hasan Bayhan yaptığı açıklamada “TapuTakas sistemi sayesinde piyasada sıkça karşılaşılan önce para mı önce tapu mu sıkıntısını rahatlıkla aştıklarını ve satıcıların güvenli bir şekilde ve çok uygun bir maliyetle satış yapabildiğini” ifade etti. Bayhan ayrıcaTapuTakas sisteminde sürecin her aşamasının cep telefonu ve e-posta adresine gelen bilgilendirme mesajlarıyla takip edilebilmesinin de çok faydalı olduğunu ifade etti.
 
Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş kurmuş olduğu 3 gayrimenkul yatırım fonunu aktif olarak yönetiyor. Portföyünde 2 milyon metrekarenin üzerinde  gayrimenkul bulunduran fonların toplam değeri 260 Milyon TL’yi geçmiş durumda.
 
Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık da konuyla ilgili yaptığı açıklamada TapuTakas sisteminin kullanımının giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek “ilk defa bir gayrimenkul yatırım fonu, çoklu parsel alım işlemini TapuTakas sistemini kullanarak, güvenli, hızlı ve sorunsuz bir yöntemle gerçekleştirmiştir. Tüm gayrimenkul yatırım fonlarımızı ve vatandaşlarımızı TapuTakas sistemini kullanmaya davet ediyoruz. TapuTakas sisteminin işleyişi oldukça pratik ve basit olup Tapu sisteminden alınan e-ödeme makbuz numarası, alıcı ve satıcının IBAN numarası bilgilerinin TapuTakas web sayfasına giriş yapılması yeterli.” şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.