Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 15 Temmuzu anma programı 15 Temmuzda Ankarada hangi yollar kapalı

TEBB Genel Müdürü Leblebici: “Şirketlerin Rekabet Gücü Farklılaşmadan Geçiyor”

İnovasyonu ülke gündemine taşıyan en önemli organizasyonlarında biri olan ve bu yıl 7.’si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda stratejik partner olarak bir konuşma yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Ekonomilerin birbiriyle yarıştığı günümüzde ana amaç rekabete açık şirketler yaratmak. Bunun yolu farklılaşmadan geçiyor, farklılaşma ise yaratıcılık kültürü ve inovasyon sayesinde gerçekleşiyor” dedi.

Leblebici, inovasyonun, dijitalleşmenin ve teknolojinin merkezinde durduğu büyük bir dönüşüm süreci yaşandığını ifade ederek, “Dijital ve teknolojik yenilikler oyunun kurallarını sürekli değiştiriyor. İnovatif fikirler ise tüm bu sürece yön veriyor. Sektörde dijital bankacılık her zamankinden fazla yatırım yapılan bir alan oldu. Biz de TEB olarak dijital bankacılık kanallarımızı 2000’li yılların başında hayata geçirerek bu alanda yatırım yapan ilk bankalar arasında yerimizi aldık” dedi. Leblebici, şöyle devam etti:

“Birçok noktada sektörümüzde ilklerin bankasıyız. 2012 yılında mobil bankacılık uygulamamız CEPTETEB üzerinden ‘QR kodla kartsız para çekme’ özelliğini devreye aldık. Türkiye’de Google Glass’a özel finansal uygulama geliştiren, ayrıca Türkiye’de bulut teknolojisi üzerinden temassız ödeme altyapısını tamamlayan bankayız. Döviz işlemlerinde daha hızlı, pratik ve güvenli bir bankacılık deneyimi yaşatmayı amaçlayan TEB FX Platformu da CEPTETEB’in yeni ve inovatif hizmetlerinden biri.”

Yeni nesil bankacılık: TEB Pratik Şube

“Dijital bankacılığa stratejik önem veriyoruz” diye konuşan Leblebici, CEPTETEB’in bu alandaki yatırımlarının odak noktasını oluşturduğuna dikkat çekti. TEB’in 2017 yılında hayata geçirdiği TEB Pratik Şube ise Türkiye’de yeni nesil bankacılık anlayışını başlatan önemli bir adım oldu. Leblebici, TEB Pratik Şube için şunları söyledi:

“Dijital ve fiziki şubeyi birleştiren TEB Pratik Şube ile para çekme, yatırma, kredi kartı teslimi gibi fiziksel alışveriş gerektiren işlemlerin yanı sıra ıslak imzanın zorunlu olduğu konut kredisi kullanımı gibi işlemler de yapılabiliyor. Kredi kartı ve banka kartı anında basılı olarak alınabiliyor. Bankacılıkta geleceğin şube modeli olduğuna inandığımız bu yeni hizmet modelini ülke genelinde yaygınlaştırarak hem sektörün dijital dönüşümünü şekillendireceğiz hem de müşterilerimize katma değer yaratacağız.”

Ümit Leblebici, “Turbo Pratik ve Jet Pratik adlı akıllı cihazlarımız bankamız bünyesinde çalışan mühendislerimiz tarafından geliştirildi. TEB Pratik Şubeler de destek operasyonlarımızdan farklı işkollarımıza kadar pek çok çalışanımızın yoğun emek ve çalışmalarıyla hayata geçti. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı” dedi. Leblebici, TEB’in mühendislerinin ortaya koyduğu bu vizyondan yola çıkarak Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunabilmek ve potansiyelini hayata geçirebilmek için gençlerde yenilikçilik kültürü oluşturmak adına Minik Maker’lar İş Başında projesini başlattıklarını belirtti. Proje hakkında bilgi veren Leblebici, şunları söyledi:

“Çocukların inovasyon merakından ve potansiyelinden aldığımız ilhamla, “Bugünün Maker Çocukları, Yarının Girişimcileri!” sloganıyla hayata geçirdiğimiz projenin ilk etabında 551 çocuğa maker eğitimi verilmişti. Projenin bu yıl başlayan ikinci etabında ise 10 ilde, devlet okullarında okuyan yaklaşık 1000 çocuğa maker eğitimi verdik. Projeyle, öğrenmeyi seven ve araştıran çocuklarımız, teknoloji ile ‘kendin yap’ kültürünü buluşturan maker hareketini tanıyor, inovasyon ve girişimcilik dünyasına adım atıyor. Anadolu’daki çocuklarımızın büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasını da amaçladığımız ve Hatay’da başlayan projemiz kapsamında Antalya, Muğla, Ankara, Ordu, Samsun, Van, Diyarbakır, Mardin ve Kars’taki çocuklara maker eğitimi verildi.”

İnsan faktörü her zaman belirleyici olacak

Leblebici, gelecekte diğer sektörlerde olduğu gibi finans sektöründe de veri analizine dayalı yapay zeka teknolojilerinin kullanılacağı köklü değişikliklerin beklendiğini belirterek, “Yapay zeka, nesnelerin interneti, robotlar, artırılmış gerçeklik, blockchain, sanal para ve dijital cüzdanlar önümüzdeki birkaç yılda da gelişerek sektördeki inovatif açılımlara yön verecek. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen ‘insan’ faktörünün her zaman belirleyici özelliğini koruyacağına inanıyorum. Hem hizmet verdiğimiz müşterilerimizin hem de “teknolojiyi”, “inovasyonu” geliştiren ve bunları hayata geçirip müşterilerimize sunan çalışanlarımızın, yani “insan”ın sektörün geleceğinde de vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum” dedi.

TİM-TEB Girişim Evleri’nden 17 girişimci İnovasyon Haftası’nda

TEB, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evleri’nde girişimcilere ulaşıyor, onların projelerini hayata geçirmelerine destek olarak ekonomiye ve topluma katkı sağlıyor. İnovasyon Haftası boyunca girişim evlerinden destek alan 17 girişimci de yatırımcılarla buluşma ve projelerini tanıtma fırsatı buldu.

RE-PLAY ON ile geleceğe yakından bak

TEB, Türkiye İnovasyon Haftası’na yine farklı bir bakış açısı getirdi. 3-4 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi Beyazıt Salonu’nda, “Geleceğe Yakından Bak” sloganıyla RE-PLAY ON deneyim alanı hazırladı. Katılımcılar, RE-PLAY ON’da futboldaki şut antrenmanlarının oyunlaştırma unsurlarıyla yeniden üretildiği, müzikteki canlı prodüksiyon performanslarının kullanıcı katılımıyla yeniden yorumlandığı, otomobil sporlarındaki drift tekniklerinin küçük ölçekli olarak hazırlanan pistlerde yeniden tasarlandığı projeleri deneyimleme fırsatı yakaladı.

TEB’e InovaLİG’den Girişimcilik Özel Ödülü

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında verilen InovaLİG Ödülleri’nde TEB, Girişimcilik Özel Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG ile Türkiye'deki firmaların karneleri çıkarılarak her yılın inovasyon liderinin belirlenmesi amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen törende TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.