Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Teksüt AB Kapısını Açtı

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, Türkiye’den Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihracat yapma onayı aldı.
 
Avrupa Birliği normlarına uygun olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen uzun ve yoğun denetimler sonrasında almaya hak kazanana Teksüt bakanlık, resmi tanımıyla “Avrupa Birliği Ülkelerine İhracat Amaçlı Onaylanacak Süt İşletmelerinin Kontrol Prosedürü” uyarınca, ihracat iznini için bu yılın Ocak ayında onayladı.

“Amerika’ya 20 yıldır Ürün Gönderiyoruz”

İhracat onayını hem Teksüt’ün hem de Türkiye’nin ihracat potansiyelini geliştirecek önemli bir adım olarak değerlendiren Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık şu açıklamalarda bulundu:

”Aslında Türkiye, süt ve süt ürünleri konusunda AB’nin kalite standartlarını çoktan yakalamış durumda. Teksüt olarak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) onayıyla 1997 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’ne ürün gönderiyoruz ve bunu da gıda sektöründe olabilecek en yüksek standartlara uyarak gerçekleştiriyoruz. Firma olarak şimdi Avrupa’daki işimizi geliştirecek önemli bir eşiği aşmış olduk. Bu aşamadan sonra bölgedeki potansiyel pazarları inceleyerek, ihracat hacmimizi genişletmeye odaklanacağız.”





Çok Az Sayıda Firma İhracat İzni Alabildi

Avrupa Birliği, Türkiye’deki üretim koşullarını gerekçe göstererek 2002 yılında süt ve süt ürünleri konusunda genel bir ithalat yasağı uygulamaya koymuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın öncülüğünde Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) ve sektör oyuncuları tarafından yürütülen uzun soluklu çalışmalar sonucu 2013 yılında bu yasak kaldırılmıştı. Ancak henüz çok az sayıda firma ihracat izni alabildi.
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.