Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Teksüt Yeni Tereyağını Pazara Sundu

Teksüt, 400 gramlık yeni tereyağını pazara sundu. Çiçek şeklindeki ambalajı nedeniyle Teksüt Çiçek Tereyağı olarak tanımlanan bu yeni ürün, olgunlaştırılmış süt kremasından geleneksel yayık sistemiyle üretildi.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olan Teksüt, geleneksel ürünlerimizin en kalitelisini üretme yolculuğunda bu kez tereyağına yer veriyor. Tereyağı konusunda uzun yıllardır tüketicilere çeşitli boyut ve ambalajlarda seçenekler sunan Teksüt, bu kez Çiçek Tereyağı’nı sofralara sunuyor. Ergonomik kullanımı hedefleyen çiçek formundaki ambalajı nedeniyle Çiçek Tereyağı adıyla Teksüt ailesine katılan bu yeni ürün 400 gramlık ambalajlar içerisinde yer alan Teksüt Çiçek Tereyağı, "olgunlaştırılmış süt kremasıyla üretiliyor, yüzde 82 süt yağı içeriyor ve geleneksel yöntemler izlenerek yayık sistemiyle hazırlanıyor."

En güzel sütten, en güzel yağ

Yüksek kaliteli sütten, yüksek kaliteli tereyağı ürettiklerini söyleyen Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, “Hem kaliteli ve markalı tereyağı noktasında gıda piyasasına katkıda bulunmak, hem de tereyağı tüketiminin yaygınlaşmasına destek vermek istiyoruz. Bu nedenle Teksüt olarak en güzel sütten, en güzel tereyağını, çiçek formunda güzellikle tüketicilerimize sunuyoruz” bilgisini paylaştı.

Tereyağının faydaları

Tereyağı, A, D, E ve K vitaminleri bakımından zengin olduğu gibi manganez, kalsiyum, bakır, çinko, selenyum mineralleri de içeriyor. Bu yönüyle bedensel pek çok fayda sağlayan tereyağı, güçlü bir antioksidan olması itibarıyla da bağışıklık sistemini güçlendirici etki oluşturuyor.

İyi tereyağı nasıl anlaşılır?

Genel kanının aksine, tereyağının kalitesinde renk belirleyici değildir. Yağın rengi, yapımında kullanılan hayvanın sütüyle doğrudan bağlantılı olarak sarı veya beyaz da olabilir. İyi bir tereyağında çok yumuşak ve ufalanabilir bir yapı olmamalı, kesildiğinde dağılmamalı. Ayrıca tadında asidik, bayat veya küflü tat olmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.