Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Tercih Danışma Günleri Başlıyor

Yaşar ÜniversitesiTercih Danışma Günleri’, üniversite sınav sonuçlarının da açıklanacağı 28 Temmuz 2020 Salı günü başlayacak. 14 Ağustos Cuma gününe dek sürecek danışma günleri, hem randevulu sistemle Selçuk Yaşar Kampüsü’nde yüz yüze hem de aralıksız olarak çevrimiçi platformda düzenlenecek.

 

Heyecanla beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 28 Temmuz 2020 Salı günü açıklanacak. Adaylar tercihlerini 6-14 Ağustos günleri arasında gerçekleştirebilecek. Yaşar Üniversitesi Tercih Danışma Günleri kapsamında adaylar, 30 Temmuz- 3 Ağustos bayram tatili hariç, kampüs alanında ya da çevrimiçi platformda, puanlar, bölümler, programlar ve tercihler hakkında bilgi sahibi olabilecek. Akademisyenlerle birebir görüşüp tercih etmeyi düşündükleri bölüm veya programlar hakkında bilgi alabilecek olan adaylar, ayrıca, 0232 570 71 72 numaralı telefondan veya www.aday.yasar.edu.tr adresinden çevrimiçi tercih danışmanlığından faydalanabilecek.

Adaylar, Selçuk Yaşar Kampüsü’ne gelip yüz yüze görüşme içinse web sitesi üzerinden randevu alabilecek. Tüm bölümlerden akademisyenler, üniversite yetkilileri, öğrenci temsilcileri ve rehber öğretmenler, özel olarak kurulan çevrimiçi platformda, aday öğrencilerin tüm sorularına yanıt verecek.

 

BİLİNÇLİ TERCİHLE SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN

Üniversite adayı öğrencilere “Bilinçli bir tercihle sevdiğiniz işi yapın” mesajı veren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Tercihinizi yaparken ve üniversiteleri araştırırken akademik kadroları, bölümleri, ders içeriklerini, akademik yayınlarını, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmalarını, sanayi işbirliği süreçlerini, çift ana dal ve yan ana dal imkanlarını, Erasmus ve diğer yurtdışı değişim programları gibi akademik imkanları çok iyi değerlendirilmeli. Ayrıca yaşamak istediğiniz kentin size sunacağı sosyal ve kültürel olanakları da iyi araştırmalı.” tavsiyesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.