Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

THY ve Namibya Hava Yolları Arasında Ortak Uçuş Anlaşması

 Türk hava yolları (THY) ve Air Namibia (SW) arasında iki havayolunun yolcularına daha fazla seyahat imkanı sağlayacak kod paylaşımı anlaşması yapıldı.

Güney Afrika ülkesi Namibya’nın bayrak taşıyıcı havayolu Air Namibia ve THY, Namibya ve Türkiye arasındaki güzergahlarda, iki havayolunun yolcularına daha fazla seyahat imkanı sağlayacak olan kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’daki Genel Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen anlaşmanın imzaları, taraflardan üst düzey yetkililerin de katıldığı törende, Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Bilal Ekşi tarafından atıldı.
Anlaşma 1 Mart 2017 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girecek.

Bu anlaşma çerçevesinde, THY ve Air Namibia arasındaki ticari işbirliğinin genişletilmesi ve her iki havayolunun yolcularına Namibya ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçeneği sunması amaçlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre, anlaşma iki havayolu şirketi arasında, Air Namibia’nın uçuş gerçekleştirdiği Windhoek – Johannesburg v.v. (karşılıklı olarak) ve Windhoek - Frankfurt v.v. hatları ile Türk Hava Yolları’nın uçuş sağladığı İstanbul - Johannesburg v.v. ve İstanbul – Frankfurt v.v. parkurlarında kod paylaşımı yapılabilecek. İlerleyen süreçte ise Air Namibia’nın Windhoek – İstanbul v.v. uçuşlarına başlaması halinde, ilgili parkur ve İstanbul ötesinde gerçekleştirilen seferlerde de kod paylaşımı yapılarak, anlaşmanın genişletilmesi planlanıyor.



Anlaşma ile ilgili düşüncelerini açıklayan Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa, THY gibi hızla büyüyen ve yaygın uçuş ağına sahip bir havayolu şirketiyle kurdukları ticari ortaklıktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Sankwasa ayrıca, THY ile kod paylaşım anlaşması yapmış olmanın kendileri için önemli bir tecrübe olacağını  vurguladı.

Anlaşma Her İki Taraf İçinde Verimli Olacak

Anlaşmanın iki havayolu için de verimli olacağından ve yakın gelecekte de genişletileceğinden emin olduğunu belirten Sankwasa, “Air Namibia’nın küçük bir havayolu şirketi olması sebebiyle, rekabet gücü yüksek olan havacılık sektöründe, gücünü artırmak için Türk Hava Yolları gibi alanında etkin bir havayoluyla stratejik ortaklık kurması önemli bir adımdı. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde bu anlaşma, Türk Hava Yolları ve Air Namibia arasındaki birçok işbirliğinden sadece birini teşkil edecektir" dedi.

İmzalanan anlaşmanın iki ülke bayrak taşıyıcısının, yolcularına esnek seyahat olanaklarından yararlanma imkanını sunduklarını belirten Ekşi, “Air Namibia büyümesini başarıyla sürdüren bir havayolu ve inanıyorum ki bu işbirliğimiz sayesinde, iş ve gezi amaçlı seyahatlerin teşvik edilmesiyle birlikte taraflar, hem ticari anlamda, hem de kültürel anlamda oldukça önemli kazanımlar elde edecektir” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.