Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

TSKB AYB’den 100 Milyon Euro Kredi Temin Etti

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli yatırımlar için 100 milyon Euro kredi temin etti.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 100 milyon Euro tutarında kredi temin etti. Bu kredi ile Türkiye genelinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile sınai süreçlerin çevresel verimliliklerini önemli ölçüde artıracak nitelikteki küçük ve orta ölçekli yatırımlara destek sağlanacak.
Türkiye genelinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile sınai süreçlerin çevresel verimliliklerini önemli ölçüde artıracak nitelikteki küçük ve orta ölçekli yatırımlarda kullandırılacak kredi, 12 yıl vadeli olarak Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde temin edilecek.

“Sürdürülebilir Kalkınmada Önemli Kaynak Aktardık”
Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin edilen kredi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Suat İnce, Avrupa Yatırım Bankası ile olan işbirliğinin yarım asrı geride bıraktığını, özellikle 2000’li yılların başından bu yana ülkede sürdürülebilir kalkınmada ve düşük karbonlu ekonomiye geçiş de kritik öneme sahip yatırımlara önemli miktarda kaynak aktardıklarını belirterek, “Bu yeni kredi anlaşmasıyla enerjinin sürdürülebilirliğine ilave kaynak sağlarken üretim sektöründeki KOBİ’lerin küresel rekabet gücünü artıracak çevresel verimlilik projelerini de destekleyecek olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.