Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

TSKB’nin Aktif Büyüklüğü 23 Milyar TL’ye Ulaştı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2016 yılının ilk dokuz ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. Banka’nın konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 23 milyar TL’ye ulaşırken, aynı dönemde nakdi ve gayrinakdi kredileriyle TSKB’nin Türkiye ekonomisine sağladığı destek 1,7 milyar ABD Doları oldu.

Banka olarak gerek iş sonuçları gerek finansal performans olarak yılın ilk dokuz ayında başarılı bir dönem geçirdiklerini kaydeden TSKB Genel Müdürü Suat İnce, Banka’nın hedefleri doğrultusunda ilerlediğini belirterek, “2016’da ülkemizde olumsuz gelişmeler yaşamış olsak da, büyük zorlukların geride kaldığını görüyor, 2017’nin Bankamız ve ülkemiz açısından iyi bir yıl olmasını bekliyoruz. Uzun süredir bekleyen yatırımların önümüzdeki yıl hız kazanacağını düşünüyoruz. TSKB olarak, Orta Vadeli Program çerçevesinde ülkemizin kalkınmasını, rekabet gücünü, istihdamını destekleyecek ve üretimde verimlilik artışı sağlayacak yatırımlara finansman sağlayacağız” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2016 yılının ilk dokuz aylık döneminde toplam aktif büyüklüğünü yüzde 10,3 artırarak 23 milyar TL’ye ulaştırdı. Banka’nın nakdi kredileri ise aynı dönemde yüzde 12,3’lük büyüme kaydederek 15,4 milyar TL oldu. TSKB’nin net dönem kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 oranında artış göstererek 366,9 milyon TL olarak gerçekleşti. İlk dokuz ayda, özkaynaklarını yüzde 15,3’lük artışla 2,9 milyar TL’ye taşıyan Banka, yıllık bazda yüzde 18,3 özkaynak getiri oranı ve yüzde 2,2 aktif getiri oranı elde etti.

Suat İnce: 2016’nın ilk dokuz aylık dönemi belirsizliklere rağmen başarılı geçti
TSKB’nin hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Suat İnce, şu bilgileri paylaştı: “2016’nın ilk dokuz aylık döneminde kalkınma bankacılığı alanındaki 66 yıllık uzmanlığımızla reel sektöre destek vermeye devam ettik. Özellikle yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimliliği, lojistik ve kapasite artışı yatırımlarına finansman sağladık. Bu yıl bilançomuzu büyütürken, aktif kalitemizi de koruduk. Kredi büyümesinde 2016 yılını öngörülerimizle paralel bir performansla tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz.”

“Büyük zorluklar geride kaldı, 2017 daha iyi bir yıl olacak.”
Türkiye’nin geleceğine ve dinamizmine inandığını belirten Suat İnce “En büyük zorlukların geride kaldığını düşünerek, 2017’nin Bankamız ve ülkemiz açısından iyi bir yıl olmasını bekliyoruz. Uzun süredir bekleyen yatırımların hız kazanacağını düşünüyoruz. TSKB olarak, Orta Vadeli Program çerçevesinde ülkemizin kalkınmasını, rekabet gücünü, istihdamını destekleyecek ve üretimde verimlilik artışı sağlayacak yatırımlara finansman sağlayacağız” dedi.

Suat İnce: Sürdürülebilirlik yatırımları her zaman önceliğimiz
TSKB’nin reel sektöre verdiği destekte sürdürülebilirlik yatırımlarının her zaman önceliği olduğunu belirten Suat İnce “Portföyümüzün %50’den fazlası sürdürülebilirlik yatırımlarından oluşuyor. Kurulu gücü 4.272 MW’a ulaşan yenilenebilir enerji santralleri için taahhüt ettiğimiz rakam 3,2 milyar dolara ulaştı. Enerjiyi de içine alan tüm kaynak verimliliği yatırımlarına ise bugüne kadar 630 milyon ABD Doları’nın üzerinde destek verdik. Tüm bu yatırımlarla ülkemizin karbon ayak izinin yıllık 9,8 milyon ton azalmasını sağlıyoruz. Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek için yenilikçi çözümler geliştirmeye de özen gösteriyoruz. Bu yıl ihraç ettiğimiz ülkemizin ilk yeşil tahviliyle bu konuda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz ay aldığımız ‘Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı’ ödülü bu inancımızı perçinliyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.