Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Tuncay Özilhan Lenfoma Hastalarıyla Buluştu

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Anadolu Grubu yatırımları arasında Anadolu Sağlık Merkezi’nin ayrı bir değeri ve önemi var. Anadolu Vakfı bünyesinde kurulan Anadolu Sağlık Merkezi’nin, ihtiyacı olan hastalara nitelikli sağlık hizmeti ulaştırması çok değerli” dedi.

Anadolu Sağlık Merkezi’nin, 2015 yılında kemik iliği nakli tedavisi bekleyen ya da tedavisi süren hastalara cesaret vermek amacıyla kurduğu “Yaşama Tutunanlar Platformu”, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da katıldığı özel bir etkinlikle tedavisi tamamlanan hastalar ve yakınlarını bir araya getirdi. Hastaların etkinlikte yaptığı konuşmalar duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Gebze Teknik Üniversitesi’nin büyük destek vererek “Yaşama Tutunanlar Hatıra Ormanı” için tahsis ettiği alanda bir araya gelen hastalar, isimlerine özel fidanları dikerek ormanın temellerini attılar.

Anadolu Vakfı çatısı altında 2005 yılında “Sağlığın Merkezi” vizyonuyla kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, Kemik İliği Nakli Merkezi’nde lenfoma tedavisini tamamlayan hastaları ve yakınlarını buluşturdu. Hastane bahçesine kurulan çadırda gerçekleştirilen etkinliğe Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Türkan Özilhan Tacir, Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Zafer Gülbaş, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ve Anadolu Vakfı Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Necmettin Özçelik katıldı.

Etkinlik, Anadolu Sağlık Merkezi’nin 2015 yılında Türkiye genelinde kemik iliği nakli tedavisi gören hastalara umut olacak bir platform oluşturmak amacıyla kurduğu “Yaşama Tutunanlar” kapsamında gerçekleştirildi. Kemik iliği nakli olan hastaların cesaret veren hikâyelerini http://www.yasamatutunanlar.com adresinde toplayan ve hastaların birbirleriyle iletişim kurmalarına imkân veren Anadolu Sağlık Merkezi, etkinlik ile Türkiye genelinde kemik iliği nakli olmayı bekleyen ya da tedavisi süren hastalara da umut mesajı verdi.

BUGÜNE KADAR 1500’ÜN ÜZERİNDE NAKİL GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Anadolu Sağlık Merkezi, Türkiye'deki ve yurt dışındaki hastalara hizmet verme amacıyla kurulan ve uluslararası standartlara sahip olan Kemik İliği Nakli Merkezi’nde bugüne kadar 1500’ün üzerinde nakil gerçekleştirdi.

TUNCAY ÖZİLHAN: “ANADOLU SAĞLIK MERKEZİ’NİN BAŞARISI GURUR VERİCİ”
Kemik İliği Nakli Merkezi’nin çalışmalarından gurur duyduğunu söyleyen Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Sağlık, büyük bir özveri ve hassasiyetle odaklandığımız alanların başında geliyor. Anadolu Vakfı çatısı altında dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak ve bu hizmeti ihtiyacı olan hastalara ulaştırmak misyonuyla kurduğumuz Anadolu Sağlık Merkezi’nin bugün ulaştığı başarıları görmek benim için çok büyük bir gurur... Bu eserin hayata geçirilmesi ile Grubumuzun ve Vakfımızın kurucuları Kâmil Yazıcı ve İzzet Özilhan’ın ideallerinden birini de gerçekleştirmiş olduk” dedi.

470 BİNİN ÜZERİNDE BEDELSİZ SAĞLIK HİZMETİ
Anadolu Vakfı’nın en önemli eserinin Anadolu Sağlık Merkezi olduğunu söyleyen Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, “Anadolu Vakfı’nın yürüttüğü ‘Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında ihtiyaç sahibi hastalara bugüne kadar 470 binin üzerinde dünya standartlarında
bedelsiz sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra ülkemizin sosyo-kültürel kalkınmasına da destek olmak hedefiyle eğitim alanında projeler geliştirdik. Eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla gençlerimizin, dünyaya geniş bir açıdan bakabilmelerini sağlayacak vizyon kazanmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

HASTA ODAKLI BAKIM ANLAYIŞIMIZIN BİR PARÇASI
Anadolu Sağlık Merkezi’nin tüm süreçlerini hasta odaklı bakım anlayışı çerçevesinde şekillendirdiğini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Türkan Özilhan Tacir, “Hastane olarak hem en güncel tıbbı teknolojilere hem de uzman kadromuza yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Ancak biliyoruz ki, dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak için bunlar yeterli değil. Hastalarını anlayan ve onların ihtiyaçlarına karşılık verecek hizmet kalitesini standart haline getirmelisiniz” dedi. Anadolu Sağlık Merkezi’nin hasta odaklı bakım konusundaki başarısını Türkiye’de Planetree Bronz Akreditasyonu”nu kazanan ilk hastane olarak tescillediklerini anlatan Tacir, “Hastanemiz Hasta Odaklı Bakım prensibini yaymak için dünya çapında sağlık kurumlarıyla iş birliği içerisinde olan sivil toplum örgütü Planetree’den Bronz akreditasyon almayı başaran Türkiye’de ve bu coğrafyadaki ilk ve tek hastane oldu” diye konuştu. Tacir, “Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle hastalarla bir araya gelmeye ve tedavileri tamamlandıktan sonra da yanlarında olduğumuzu bilmelerine büyük önem veriyoruz” dedi.

MORAL, TEDAVİ BAŞARISINI ETKİLİYOR
Hastalarını sağlıklı görmenin en büyük mutluluk olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Zafer Gülbaş, “Biliyoruz ki, tedavi sürecinde hastanın moralinin yüksek olması ve aile desteği, tedavi başarısını önemli ölçüde arttırıyor. Hem hastalarımıza hem de Türkiye genelinde lenfoma tedavisi olmayı bekleyen ya da tedavisi süren hastalara buradan umut mesajı göndermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.



YAŞAMA TUTUNANLAR HATIRA ORMANI’NIN TEMELLERİ ATILDI
Bazı hastaların tedavi öykülerini anlattığı Lenfoma ile Yaşama Tutunanlar etkinliğinde duygusal anlar yaşandı. Hastaların birbirleriyle sohbet etme fırsatı bulduğu etkinlik kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi yerleşkesinde ayrılan özel alanda “Yaşama Tutunanlar Hatıra Ormanı”nın temelleri atıldı. Etkinliğe katılan lenfoma hastaları isimlerine özel fidanları dikti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.