Türk Eximbank,  3 Yıl Vadeli Bir Sendikasyon Kredisi Sağladı

Türk Eximbank, ihracatın finansmanına destek sağlamak üzere 22 Haziran 2017 tarihinde, Societe Generale koordinatörlüğündeki bir bankalar grubu ile 3 yıl vadeli 186,5 milyon Euro tutarında bir sendikasyon anlaşması imzaladı.
 
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türk Eximbank’ın, fonlama olanaklarını çeşitlendirme ve orta-uzun vadeli kredi portföyünü artırma stratejisi ile uyumlu olarak, sendikasyon kredisi aldı. Uzun bir aradan sonra ilk defa alınan sendikasyon kredisi 3 yıl vadeli olacak.
 
Adnan Yıldırım, sağlanan bu kredinin Türkiye ekonomisine ve Türk Eximbank’a olan güvenin bir yansıması olduğunu ifade etti. Bu borçlanma işlemi ile birlikte Türk Eximbank tarafından yılın ilk yarısında sağlanan fon tutarı 1,7 milyar ABD dolarına ulaşmıştır.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.