Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk çin pkk Anka Haber Gündem Özeti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti

Türk Telekom İnternet Seferberliğinde 38 İlde 5 Bin Kişiye Ulaştı

Türk Telekom, başta kadınlar olmak üzere internet teknolojisini ve mobil uygulamaları daha fazla kişiyle tanıştırmak ve temel internet kullanımını öğretmek üzere 7 Eylül’de Ordu’da başlattığı Teknoloji Seferberliği kapsamında yaklaşık 5 bin katılımcıya internet eğitimi verdiğini açıkladı.

Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada projenin ilk fazında 38 ilde yaklaşık 5 bin kursiyere internet eğitimi verildiğini Çanakkale’den Ağrı’ya, Erzurum’dan İzmir’e toplam 38 ilde verilen eğitimlerde Türk Telekom gezici eğitim TIR’ının 51 günde toplam 11 bin kilometre yol kat ettiğini söyledi.

Dursun, eğitime 14 yaşındaki en genç katılımcının Kütahya’dan, 86 yaşındaki en yaşlı katılımcının ise Bursa’dan katıldığını belirterek “Özellikle 35-44 yaş arası kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde katılımcılar en çok  e-devlet işlemlerini ve  sosyal medyanın ve internetin nasıl güvenli kullanılacağına ilişkin soru sordular” dedi.

Dursun’un verdiği  bilgiye göre her ilde birbirinden farklı kişi ve gruplara eğitim verilen proje kapsamında Giresun Belediyesi temizlik işçilerine, Şanlıurfa’da siber suçlarla mücadele şubesi ekibine, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep şubesinde engelli gençlere, Kütahya Belediyesi peyzaj işçisi kadınlara, İstanbul’da ve İzmir’de Down ve serebral palsi hastası çocukların ailelerine ve şehit yakınlarına eğitim verildi.

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK BİLİNÇLİ İNTERNET EĞİTİMLERİ VERDİK”

Konuya ilişkin Dursun şunları söyledi:

“40,5 milyonu aşan abonemizle Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olarak, bir yandan en son teknolojik altyapıyı ülkenin en ücra köşesine kadar götürürken, bir yandan da her bir vatandaşımızın günlük hayatına dokunan ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Türkiye’yi karış karış gezerek 38 ilde internet eğitimi verdik. Eğitimlerimize belediye işçilerimiz de katıldı, seramik imalatı yapan şirket sahibi de. Hatta eğitim verdiğimiz seramik imalatçısı Nevzat Bey, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden oluşturduğu hesaptan imal ettiği seramiklerin satışına başladı bile. Sakarya’da 82 yaşındaki Firuzan Algın teyzemiz, eğitimimize büyük bir ilgi gösterdi ve bizi katılımıyla onurlandırıp duygulandırdı. Teknoloji Seferberliği kapsamında, gelecek yıl Türkiye'nin en ücra köşesine, köylerine kadar gideceğiz.”

KATILIMCILARIN YÜZDE 92’Sİ  KADIN

Hakan Dursun, özellikle 35-44 yaş arası kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere kadın katılım oranının yüzde 92 olarak gerçekleştiğini, akıllı telefon sahipliğinin yüzde 89 olduğu katılımcı profilinin yüzde 88’inin internet kullandığını belirtirken bu katılımcıların yüzde 72’sinin ise interneti sosyal medya ve haber okumak için kullandığını söyledi. Dursun, katılımcıların yüzde 88’inin ilk kez e-devletin nasıl kullanılacağını bu eğitimlerde öğrenirken; yüzde 12’sinin ise proje kapsamında ilk kez internetle tanıştığını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.