Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası

Türk Telekom, Ulak’ta Satışa İlişkin İşbirliği Sözleşmesini İmzaladı

Türk Telekom, Mobil Dünya Kongresi’nde Aselsan ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza töreninde, yerli LTE baz istasyonu ULAK’ta satışa ilişkin iş birliği sözleşmesini imzaladı.

Türk Telekom, iştiraki Argela’nın da içerisinde yer aldığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk yerli LTE baz istasyonu projesi ULAK’ta satışa ilişkin iş birliği sözleşmesini Mobil Dünya Kongresi’nde imzaladı. Aselsan ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine Türk Telekom adına katılan Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, “ULAK’ın önümüzdeki dönemde LTE-A şebekemizde kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

İmza töreninde yaptığı değerlendirmede milli teknolojilerin önemine değinen Doğan, “İştirakimiz Argela ile birlikte ülkemizin ilk yerli LTE baz istasyonu projesi olan ULAK’ı geliştiren ekip arasında yer alıyor olmak bizim için çok önemli. Tüm donanım ve yazılım bileşenleri yurt içinde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli LTE baz istasyonumuzu, yakında canlı şebekemizde kullanmaya başlayacağız. Türkiye’nin teknoloji ithalatına bağımlılığını azaltması anlamında oldukça önemli bir proje olan ULAK’ın önümüzdeki dönemde LTE-A şebekemizde kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“İlk Yerli Anteni de En Kısa Zamanda Test Etmeyi Hedefliyoruz”

Türkiye’de yerli üretimi ve kullanımını desteklemek ve dolayısıyla cari açığın düşürülmesine katkı sağlamak adına büyük önem taşıyan bu projenin, bugün milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Türk Telekom’un gelişmiş teknolojik altyapısında yerini alarak hizmet kalitesini daha da yükselteceğini kaydeden Doğan, ULAK’ın yanı sıra, Aselsan tarafından baz istasyonlarında kullanılmak üzere geliştirilen ilk yerli anteni de en kısa zamanda Türk Telekom şebekesinde test etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Argela, Aselsan ve Netaş’ın yer aldığı ULAK projesinde dördüncü nesil mobil iletişim teknolojilerine sahip yerli baz istasyonlarının tüm donanım ve yazılım bileşenlerinin, yurt içinde Türk mühendisleri tarafından geliştirildiğini belirten Doğan, proje kapsamında geliştirilen LTE teknolojili yerli baz istasyonlarının, hem mobil operatörlerin hem de kamu güvenliği kapsamında görev yapan kurumların kullanımına sunulacağını kaydetti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.