Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli Çin Ulusal Bayramı

Türk Telekom Ve Vodafone Mobil İletişim Altyapısını Kırsal Bölgelere Birlikte Taşıyacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önderliğinde, Evrensel Hizmet Fonu kapsamında mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine bu hizmetin götürülmesi için düzenlenen ihale en iyi teklifi veren Türk Telekom ve Vodafone iş ortaklığında kaldı.

Sahip oldukları altyapı, teknoloji ve bilgi birikimini bu projede birlikte kullanma kararı alan Türk Telekom Grubu ve Vodafone arasında yüzde 51 Türk Telekom Grubu’nun mobil operatörü Avea, yüzde 49 Vodafone paya sahip olmak üzere bir iş ortaklığı kurulacağı bildirildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine bu hizmetin götürülmesi amacıyla 13 Mart tarihinde yapılan ihale sonuçları açıklandı. İhale KDV hariç bin 587 milyon TL ile en iyi teklifi veren Türk Telekom ve Vodafone iş ortaklığında kaldı. Projenin 36 ayda tamamlanması öngörülüyor.

HEDEF KIRSAL KESİME MOBİL İLETİŞİM
İhale sonucuna ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, “Proje kapsamında en kısa zamanda çalışmalara başlayarak kırsal kesimlerde yaşayan halkımıza en iyi mobil haberleşme deneyimini yaşatmayı hedefliyoruz. Amacımız projenin tamamlanmasıyla birlikte mobil kapsama alanını daha da yükseltmek. Vodafone ile birlikte kuracağımız iş ortaklığıyla mükerrer yatırımın önüne geçerek kaynakları çok daha verimli kullanacağız. Bundan sonraki dönemde de bu tarz işbirliklerine devam edeceğiz” dedi.

"DİJİTAL GELECEK İÇİN HAZIRLIYORUZ"
Konuya ilişkin değerlendirmesinde Vodafone Türkiye’nin altyapıda rekabet değil işbirliği vizyonu ile faaliyet gösterdiğinin altını çizen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Türk Telekom ile kuracağımız altyapı paylaşımına dayalı yatırım modeli ile hem ülkemizin kaynaklarından tasarruf etmiş olacağız hem de ülkemizin dört bir köşesindeki vatandaşlarımızı dijital geleceğe çok daha hızlı bir şekilde hazırlayacağız. Sektörümüzde bu ihalede olduğu gibi ortak yatırım ve altyapı paylaşımını teşvik edici modellerin geliştirildiği bir iklim sağlanırsa, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründe kendi bölgesinin öncü ülkelerinden biri olabileceğini öngörüyoruz” dedi.

ALTYAPI BÜTÇESİ
Verilen bilgiye göre coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle mobil haberleşme hizmetinin verilemediği bölgelere özel olarak hazırlanan ‘Mobil Haberleşme Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması Projesi’nde tüm masraflar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Evrensel Hizmet Bütçesi’nden karşılanacak. İhaleyi kazanan Türk Telekom Grubu ve Vodafone tarafından kurulacak iş ortaklığı kapsamında inşa edilecek altyapı diğer operatör ve aboneler tarafından da kullanılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.