Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları tesk genel başkanı bendevi palandöken enflasyon abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı

Türkiye Finans’a 180 Milyon Dolar Tutarında Murabaha Finansmanı

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, 180 milyon dolar tutarında murabaha finansmanı temin etti. Bir yıl vadeli olan murabaha finansmanı işlemine 4 farklı ülkeden 5 banka katıldı. İşlemin konsorsiyum eş liderliğini Standard Chartered Bank, HSBC, The Saudi British Bank ve Noor Islamic Bank PJSC üstlendi.

Katılım bankacılığında faaliyet gösteren Türkiye Finans, 5 bankanın katılımıyla 4 ülkeden 180 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli murabaha finansmanı temin etti. Murabaha finansmanının maliyeti Libor + yıllık yüzde 0.90 olarak gerçekleşti.

Murabaha finansmanıyla ilgili konuşan Türkiye Finans Katılım Bankası Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, “2016 yılında Türk bankacılık sektörünün yurtdışı bankalardan kullandığı toplam borçlar 4.8 milyar dolar azaldı. Böyle bir dönemde, tüm bu zorluklara rağmen başarılı bir sendikasyon işlemini bankamız adına gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Katılım bankacılığı sektöründe maliyetleri düşürmek konusunda öncü olabilmek için oldukça rekabetçi bir fiyat ile global bankalarla görüşmelerimize başladık. Borçlanma hedefimizin iki katı talep aldık; bu durum uluslararası finans piyasalarının ülke ekonomimize ve Türkiye Finans’a duydukları güvenin bir göstergesidir” dedi. Murabaha finansmanı ile öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansmana ihtiyacı olan firmalara destek vereceklerini vurgulayan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “2017 yılında bir yandan Türkiye ekonomisine verdiğimiz katkıyı artırararak sürdürmeyi diğer yandan da katılım bankacılığının gelişimine yön veren kurum olmaya devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Murabaha Finansmanı İşlemine Katılan Bankalar:

Standard Chartered Bank, HSBC, The Saudi British Bank, Noor Islamic Bank PJSC, Citibank N.A
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.