Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Türkiye Finans’tan 100 Milyon TL’lik Kira Sertifikası İhracı

Türkiye Finans Katılım Bankası, iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla 100 milyon TL’lik, 179 gün vadeli kira sertifikası ihracını tamamladı.
 
Türkiye Finans, iştiraki TF Varlık Kiralama A.Ş’nin 7 Temmuz tarihinde yurtiçi piyasada ihraç ettiği 100 milyon TL tutarlı yeni kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı. 3-4-5 Temmuz tarihlerinde talep toplaması yapılan sertifika ihracı, Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla yönetim sözleşmesine dayalı olarak gerçekleştirildi.
 
Halka arz yöntemi ile satışı gerçekleştirilen kira sertifikasının özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Şirketimiz tarafından halka arz yöntemiyle gerçekleştirilen, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 100 milyon TL nominal değerdeki, 179 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleştirilmiştir. Kamunun bilgisine arz olunur.”
 
Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, 2017’nin ilk yarısında toplam 528 milyon tutarında kira sertifikası ihraç ettiklerini ve yeni kira sertifikası ihracından sağladıkları finansmanla, yılın ikinci yarısında da reel ekonomiyi desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti. Uzun, “Türkiye’de özellikle esnaf ve KOBİ’lerin finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de aynı prensiplerle kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.