Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Genel Kurul Kararı Aldı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım’ın temsil ettiği tüzel kişilikte değişiklik olması sebebiyle  Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. 

Aynı zamanda söz konusu Genel Kurul ile tüzüğün daha güncel bir hale kavuşturulmasının da hedeflendiği belirtildi. 

9 Mart 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen TÜREB 12. Olağan Genel Kurulu’nda 3 yıllık dönem için seçilen Yönetim Kurulu’nda, Hakan Yıldırım, Kalyon Enerji Yatırımları olarak kurumsal üyeliği  ile yönetim kurulu üyesi seçilmişti. Yönetim Kurulu, ilk toplantısında Hakan Yıldırım’ı Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçmişti. Geçtiğimiz aylarda Hakan Yıldırım’ın Sanko Enerji’ye geçmesiyle birlikte tüzel kişiliği değiştiğinden Birlik tüzüğü gereği seçimlerin yenilenmesine  Yönetim Kurulu ortak bir iradeyle karar verdi.

TÜREB TÜZÜĞÜ DE REVİZE EDİLECEK 

Verilen bilgiye göre TÜREB tüzüğünün daha güncel bir yapıya ve sektörün gelişimine uygun hale getirilmesi için gerekli görülen bazı revizyonlar da Olağanüstü Genel Kurul’da gündeme getirilecek.  

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada TÜREB tüzüğü ve mevzuata uygun olarak Genel Kurul toplantısının tarihi ve yerinin, korona virüs önlemleri çerçevesinde belirleneceği ve ayrıca ilan edileceği bildirildi.  Açıklamada, "

Söz konusu toplantıya kadar TÜREB ve Yönetim Kurulu sektör için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirecek ve daha güçlü bir TÜREB’e ihtiyaç duyulacak olan önümüzdeki dönemde sektöre katkı sağlamaya devam edecek" denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.