Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı TL Üzerinden Satış Yapacak

Son dönemde dolardaki hareketlenmenin önüne geçebilmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerilerini dinleyen CNR Food İstanbul Fuarı, dolar kurunu 2,99 TL’ye sabitleyerek Türk Lirası üzerinden satış yapacak.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu ve CNR Holding’in 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo’da düzenleyecekleri CNR Food İstanbul Fuarı için Erdoğan’ın çağrısıyla, fuar alanlarının satışını Türk lirası üzerinden yapma kararı aldı.

Eylül ayında düzenlenecek CNR Food İstanbul Fuarı’nın, Türk gıda sektörünün en büyük uluslararası ticaret platformu olacağını savunan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, “Türk gıda ve içecek sanayisi, gayrisafi milli hasıla içerisinde 300 milyar TL’ye yaklaşan payı 40 bine ulaşan işletmesi ve 400 bini aşan çalışanıyla ülkenin en dinamik ve üretken sektörlerinden biri konumunda. Biz bu dinamizmi daha da güçlendirebilmek ve ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek için küresel ölçekli bir fuar düzenleme kararı aldık” dedi.



“Dünyada Bacasız Sanayilerden Birisi De Fuarlardır”

CNR Food İstanbul Fuarı’nın küresel bir buluşma noktası olacağını belirten Mete, fuarın 60 bin metrekarelik bir alanda, binin üzerinde arkanın katılımıyla, 35 bin profesyonelin katılımıyla açılacağını dile getirdi. fuar sayesinde dünyanın birçok yerinden gelecek iş insanlarıyla yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakalayacaklarının altını çizen Mete, “Dünyada bacasız sanayilerden bir tanesi de fuar sektörüdür. Fuarlara gelen iş insanları, gittikleri ülkeye ekonomi ve turizm açısından katkı sağlıyor” diye konuştu.

 Son yıllarda Avrupa’nın üçündü dünya ülkelerine ve Müslüman ülkelere uyguladığı vize politikalarından dolayı Avrupa’daki birçok fuarın kan kaybettiğini vurgulayan Mete, “Yurtdışında yaptığımız etkinliklerde, yabancı şirketleri özellikle fuarımıza davet edeceğiz. Fuarımızın reklamını gittiğimiz fuarlarda yapacağız. CNR Food İstanbul’u Dubai’deki, Moskova’daki fuarlar gibi, uluslararası fuar haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin coğrafi konum itibariyle birçok ülkeye lojistik üs görevi yapabilecek konumda olduğunu savunan Mete, “İthalatçıları ülkemizde misafir ederek Türk iş adamlarıyla tüm gıda sektörünü buluşturmak istiyoruz. Fuara katılan her firmaya bir tane ithalatçı firmayı davet etme fırsatı sunmayı da planlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
“Ortadoğu ve Avrasya’nın En Büyük Gıda Fuarı İçin Yola Çıktık”
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem “İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’yle birlikte düzenleyeceğimiz CNR Food, İstanbul’un dünyaya açılan gıda vitrini olacak. Ortadoğu ve Avrasya’nın en büyük fuarı olarak gıda sektörü başta olmak üzere ülke ekonomisine ve ihracatına ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin ve dünyanın önemli markalarını buluşturacak olan fuarı, gıda sektörünün en büyük uluslararası ticaret platformu haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün fuar organizasyonlarımızda olduğu gibi CNR Food İstanbul’da da öncelikli amacımız, ülkemizin ve sektörümüzün ihracatına maksimum destek sağlamak. CNR Food İstanbul Fuarı’na, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İİB) ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla dünyanın dört bir yanından alım heyetleri getireceğiz. Gıda endüstrisini şekillendirecek uluslararası ticaret platformu olmaya aday fuarımızda, dünya gıda endüstrisinin devlerini Ortadoğu, Kuzey Afrika ile birlikte Avrupa ve Asya ülkelerinden gelecek sektör profesyonelleri ile buluşturacağız.  Bugün imzaladığımız protokolün sektör ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.