Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ankara abd Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti EMİNE ERDOĞAN

Vodafone Bayramda GSM Trafiğinde Rekor Kırdı

Vodafone, Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verileri açıkladı. Vodafone aboneleri, arife günü ve Ramazan Bayramı’nı kapsayan 4 günde yaklaşık 868 milyon dakika ses, 533 milyon SMS ve 7,2 milyon GB mobil internet kullanımıyla rekor kırdı. Bu Ramazan Bayramı’nda geçen yıla göre, Vodafone’luların mobil internet kullanımı yaklaşık 2 kat arttı.
 
Aksoy, "4.5G Teknolojisindeki Kapsama Gücümüzle Abonelerimizin İletişimini Kolaylaştırdık"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, bugün 81 ilde 10 bini aşkın iletişim noktasıyla Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsamasını sunduklarını belirtti. Aksoy, Mart 2017 itibariyle 22,8 milyon mobil müşterilerinin 9 milyonunun 4.5G kullanıcısı olduğunu aktardı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun son raporuna göre, Türkiye’de 4.5G’yi aktif kullananların %41’inin Vodafone’lu olduğunu söyleyen Aksoy, “Her bayramda olduğu gibi, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da özellikle 4.5G teknolojisindeki kapsama gücümüzle abonelerimizin iletişimini kolaylaştırdık. Abonelerimiz 868 milyon dakika konuştu, 533 milyon SMS attı ve 7,2 milyon GB mobil internet kullandı. Bu tablo, 4.5G gibi genişbant teknolojilerinin günlük hayatımızdaki önemini göstermesi bakımından değer taşıyor. Bu vesileyle, tüm halkımızın geçmiş bayramını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İnternet Kullanımında, Konuşmada, SMS Gönderiminde İstanbul İlk Sırada

Ramazan Bayramı süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Adana, İzmir, Şirnak, Konya, Gaziantep, Zonguldak ve Kahramanmaraş olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Konya, Kütahya, Adana, Şırnak, Zonguldak, Gaziantep ve Kahramanmaraş olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Muğla, Konya, Adana ve Şanlıurfa şeklinde sıralandı.

Yurtiçi ve Yurtdışı Fiyatları Ortandan Kalktı

Yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, KKTC, Afganistan, Fransa, Hollanda, İngiltere, Mısır, Suudi Arabistan, Kamerun ve Avusturya olurken, en çok SMS de İngiltere, KKTC, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Avusturya, Azerbaycan, Hollanda, Rusya Federasyonu ve Belçika’ya gönderildi.

Vodafone Red aboneleri de yurtiçi ve yurtdışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran “Her Şey Dâhil Pasaport” hizmeti ile tarifelerindeki her yöne dakika, SMS ve internetlerini 64 ülkede tıpkı Türkiye'deymiş gibi bayram süresince kullandı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.