Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk

Vodafone Türkiye'den Dünya Saati Etkinliğine Destek

Vodafone’un Türkiye genelindeki 1.300’e yakın mağazasında da dijital ekranlar ve tabela ışıkları kapatıldı.  Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, 25 Mart’ta tüm dünya genelinde düzenlenen Dünya Saati etkinliğine destek verdi.

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) öncülüğünde 10 yıldır düzenlenen Dünya Saati etkinliği kapsamında 25 Mart gecesi dünya çapındaki birçok şehirde anıtsal yapı, bina ve konutta 20:30 - 21:30 saatleri arasında ışıklar kapatıldı. Bu kapsamda, Vodafone Maslak Plaza’da da ışıklar bir saatliğine söndürüldü. Ayrıca Vodafone’un Türkiye genelindeki 1.300’e yakın mağazasında da dijital ekranlar ve tabela ışıkları kapatıldı.

Küresel ısınma ve küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin her geçen gün daha şiddetli hissedildiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Sağladığı altyapı ve hizmetlerden dolayı bilgi ve iletişim teknolojileri sektörüne, iklim değişikliğiyle mücadele için düşük karbonlu topluma geçişte ve sürdürülebilir ekonomik büyümede önemli rol düşüyor. Doğal kaynakların kontrollü kullanımı ve sürdürülebilir kalkınma hedefini ulaşılabilir kılan mobil teknolojiler, daha yeşil bir dünyaya hizmet ediyor. Vodafone olarak bir yandan Türkiye’nin dijitalleşmesine öncülük ederken, bir yandan da sürdürülebilirlik konusunda büyük sorumluluk taşıdığımıza inanıyoruz. Sürdürülebilirliği, temel iş stratejimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Sürdürülebilirlik konusunda atılacak en temel adımın bilinçlendirmeden geçtiğine inanıyoruz. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Saati etkinliğine destek verdik. Operasyonlarımızı doğal kaynaklara ve insana saygılı olarak yürütmeye devam edeceğiz.”

Vodafone Türkiye’den 6 yılda 55 milyon TL’lik tasarruf
Vodafone Türkiye’nin 6. Sürdürülebilirlik Raporu’na göre, şirketin 2015-2016 mali yılında hayata geçirdiği verimlilik uygulamalarıyla elde ettiği tasarruf miktarı yaklaşık 8,5 milyon TL olurken, son 6 yılda sürdürülebilirlik projeleri ile ulaştığı toplam tasarruf değeri de yaklaşık 55 milyon TL’yi buldu. Diğer yandan, Türkiye’nin ilk akıllı ve çevreci stadyumu Vodafone Arena’nın sistem odalarında kullanılan yüksek verimli enerji ve soğutma sistemleri sayesinde yılda yaklaşık 2 milyon kWh enerji tasarrufu sağlanırken, yaklaşık bin 100 ton sera gazı emisyonu önleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.