Öne Çıkanlar gündem özeti Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Yapı Kredi Kurumsal Ve Ticari Bankacılık Yönetiminde Değişiklik

Yapı Kredi’de, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini 5 yıldır sürdüren Feza Tan, bankanın ana hissedarlarından UniCredit’in Sırbistan’daki bankasına CEO olarak atandı. Feza Tan’ın 16 Şubat 2018 tarihi itibariyle ayrılacağı görevini ise ilgili kurumlardan alınacak onayın ardından, Erhan Adalı devralacak.


Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında Yapı Kredi’yi ileri taşıyan çalışmalarından dolayı Feza Tan’a teşekkür ediyorum. 25 yıldır Yapı Kredi Ailesi’nin bir parçası olan ve emekleri ile bankamıza büyük katkı sağlayan Feza Tan’ın yeni görevinde de büyük başarılara imza atacağına eminim. Türk bankacılık sektörünün gücünü ve itibarını teyit eden bu transfer hepimizi gururlandırıyor” dedi.


Feza Tan’ın görevini yetkili makamların onayı sonrasında Erhan Adalı’nın devralacağını belirten Erün, “29 yıllık bankacılık deneyimi ve başarılarıyla Sayın Adalı’nın tüm alanlardaki liderlik hedefimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.


Erhan Adalı kimdir?

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Erhan Adalı profesyonel hayatına 1989 senesinde Garanti Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Sırasıyla Şube Müdürü, Bölge Müdürü, KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü görevlerinde bulunan Adalı, 2005-2012 yılları arasında Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2012 yılında Garanti Bankası Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Adalı, Ticari ve Kurumsal Krediler, Bireysel ve KOBİ Krediler Değerlendirme, Kredi Analitiği ve Bölge Krediler Koordinasyon alanlarından sorumlu oldu. Adalı son olarak Garanti Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.