Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikalı İlk Özel Maden Şirketi Çayeli Bakır

Türkiye’nin yeraltı maden işletmelerinden Çayeli Bakır, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı almaya hak kazanan ilk özel maden şirketi oldu.

Madencilik sektöründe birçok ilki gerçekleştiren Çayeli Bakır, yaklaşık 8 aylık yoğun bir çalışma sonucunda Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası almaya hak kazanan ilk özel maden şirketi oldu. Bugüne dek farklı sektörlerden 299 şirket, gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar tanıyan bu uluslararası statüye sahip olmaya hak kazandı.


Madencilik sektöründe Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmaları arasında bulunan Çayeli Bakır, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, düzenli ve izlenebilir kayıt sistemi olan, mali yeterliliği bulunan, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip güvenilir firmalara verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı almaya hak kazandı ve ihracat alanındaki başarılarına bir yenisini ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.