Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Yünsa, Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Cirosunu Yüzde 11 Artırdı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yünlü kumaş üreticisi Yünsa, bir önceki yılın ilk dokuz aylık dönemine göre brüt karını %29 artırdı. Yünsa ayrıca, geçen yılın aynı dönemine göre cirosunu da %11 artırdı. 

Yünsa, 2017 yılının ilk dokuz ayına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na(KAP) yapılan açıklamaya göre şirketin net satış geliri %11artış göstererek 212 Milyon 372 Bin TL’ye, net karı ise 5 Milyon 450 Bin TL’ye ulaştı.

Yünsa’nın yakaladığı satış ve ciro performansı hakkında görüş bildiren Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Türkiye ve Avrupa’nın en büyükentegre yünlü kumaş üreticisi olarak, finansal başarıya ve operasyonel mükemmelliğe odaklandık. İş süreçlerimizi mükemmelleştirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Verimlilik odaklı üretimimiz ile başarılı iş sonuçları elde ediyoruz. 2012 yılından bu yana üretimimizi TPM(total productive maintenance – toplam verimli üretim) adı verilen üretim yöntemine göre yapıyoruz ve maliyetlerimizi bu yöntemle etkin bir şekilde yöneterek, kalite ve verimlilik odaklı çalışıyoruz” dedi. Finansal yönetim süreçlerine dedeğinen Düzgören, “Başarılı işletme sermayesi yönetimimizle sektörümüzde fark yaratıyoruz.Sahip olduğumuz deneyim ve iş yapış şeklimizle 2017 yılının ilk dokuz ayında net satış gelirlerimizi %11, brüt kârımızı ise %29 artırmayı başardık” açıklamasında bulundu.

2017 yılında tekstil sektöründeki ihracat oranları hakkında da bilgi veren Düzgören, “2017 yılı itibarıyla, sektörde yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte özellikle uluslararası piyasalarda tekstil sektörü büyüme kaydetmeye başladı. Ocak ayından itibaren tekstil ihracatı artış gösterdi ve 2017’nin ilk dokuz ayında bir önceki yıla oranla ihracat %2’ye yakın arttı. Bu olumlu gelişmelerle birlikte Yünsa olarak net satış gelirleri ve karlılık olarak sektörün üzerinde artış oranı sağladık”şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.