Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Zorlu Enerji Grubu İle Toshiba Enerjide İşbirliği Yaptı

Zorlu Enerji Grubu, Toshiba Corp. ile termik, jeotermal ve hidroelektrik alanında yeni nesil enerji santral projelerinin geliştirilmesine destek olacak iş birliği anlaşmasına imza attı.

Zorlu Enerji Grubu, Toshiba Corp. ile termik, jeotermal ve hidroelektrik alanında yeni nesil enerji santral projelerinin geliştirilmesine destek olacak iş birliği anlaşmasına imza attı. Zorlu Enerji Grubu’nun enerji santrallerinin projelendirmeden inşaat ve işletmesine tüm alanlarındaki uzmanlığı ile dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarından Toshiba Corp.’un mühendislik ve teknoloji geliştirmedeki yetkinliğini buluşturan anlaşma, Türkiye’nin enerjide bölge üssü olma hedefine yeni bir soluk getirecek. Anlaşma, Zorlu Enerji Grubu’nun enerji santrallerinin projelendirmeden, inşaat ve işletmesine tüm alanlarındaki uzmanlığı ile Toshiba Corp.’un yüksek teknolojili mühendislik ve ürün sağlama alanındaki küresel deneyimini bir araya getiriyor. Ocak ayından itibaren geçerli olan ve 1 yıllık süreyi kapsayacak anlaşma ülkemizde uluslararası standartlarda temiz kömür, jeotermal ve hidroelektrik santral projelerinin hayata geçirilmesine ilham olacak.

Toshiba Corp.’un Tokyo’daki Genel Merkezinde düzenlenen imza töreninde konuşan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Zorlu Enerji Grubu olarak, Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarına yatırım yaparken, en yüksek teknolojiyi kullanarak en yüksek verimliliğe ulaşma vizyonuyla çalışıyor; ekonomik katma değeri, insana ve çevreye saygı çerçevesinde yaratıyoruz. Bu anlayıştan hareketle Toshiba Corp. ile imzaladığımız iş birliği anlaşmasını enerji alanlarında Türkiye’de hayata geçireceğimiz temiz, düşük emisyonlu ve yüksek teknolojili enerji santral projelerinin önemli bir yapı taşı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Anlaşma ile Zorlu Enerji Grubu ve Toshiba Corp. termik, jeotermal ve hidroelektrik başta olmak üzere fırsat gördükleri alanlarda detaylı fizibilite çalışmaları yürütecekler. Anlaşmaya göre tarafların hayata geçirme kararı aldıkları projeler için de daha kapsamlı ve daha uzun süreli anlaşmalara imza atma opsiyonları bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.