Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Zorlu: Tüketen Değil Üreten Kadına İhtiyacımız Var

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu “Tüketen değil üreten kadına ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’ne (KAGİDER) Zorlu Holding tarafından mekân sponsoru olarak tahsis edilen yeni ofisinin açılış töreninde konuşan Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’de her 4 kadından birinin çalıştığını ifade ederek, “Maalesef üreten değil tüketen kadın oranımız fazla” diyerek  girişimcilikte hırsın önemli olduğunu, ancak hiçbir zaman aklın önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.

 Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Zorlu Holding tarafından Levent 199’da mekan sponsoru olarak tahsis edilen yeni ofisinin açılışını gerçekleştirdi. KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, KAGİDER Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyelerinin katılımı ile yapılan açılış töreninin onur konuğu ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu oldu.

- "ANNEM BENİ GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİ"-

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise törende yaptığı konuşmasında başarı hikâyesine ilişkin detayları paylaştı. Kadınları girişimciliğe özendirdiği için KAGİDER’e teşekkür eden Ahmet Nazif Zorlu, “Biz de Zorlu Grubu olarak buna katkıda bulunduysak mutlu oluruz” dedi. Girişimcinin gerçekten de girişimci bir kişiliğe sahip olması gerektiğini belirten Ahmet Nazif Zorlu, “Ben bu konuda şanslı insanlardan biriyim. Çünkü doğduğum ve büyüdüğüm ortam öyleydi. KOBİ tezgâhları arasında yetiştim. O yıllarda her evin bir odasında dokuma tezgâhları olurdu. Annem de bir girişimciydi ve beni de öyle yetiştirdi. Şu an 96 yaşında. Kendisinde hala girişimcilik kalıntılarına rastlar ve hissedersiniz. Evimizin içindeki düzeni, yaşayış tarzını bize annem öğretmiştir” diye konuştu.

-BAŞARININ SIRRI-

Kadın girişimciler ile başarının sırrını da paylaşan Ahmet Nazif Zorlu, “Dürüst çalışkan, çalışkan dürüst. Başarının sırrı budur. Çalışkansınız, ama dürüst değilseniz bir işe yaramaz. Dürüstseniz, ancak çalışkan değilseniz bu da aynı şekilde. Verdiğiniz sözü, yapacağınız kaliteyi ve dürüstlüğünüzü her zaman önde tutmalısınız. Ailemden aldığım en büyük servet güvendir. Bunu sağlamak önemli. Her zaman önce ülkem ve ailem, sonra da kurumumu düşünürüm. Ülkenizi düşünmezseniz aile de kuramazsınız. Üretebilirsem ve ülkeme katkı sağlayabilirsem mutlu oluyorum” dedi.

 -ÇALIŞMAYA ÖVGÜ-

Vestel’in 7 yıldır Türkiye ihracatına önemli katkılar sağladığını ve 18 yıldır da kendi sektöründe lider olduğunu açıklayan Ahmet Nazif Zorlu, “Bugün 2.5 milyar dolar ihracat yapıyoruz ve pazarımızın yüzde 80’ini Avrupa oluşturuyor” dedi. Çalışmayan insanın miskin olduğunu vurgulayan Ahmet Nazif Zorlu, “Çalış ki; kafan zinde olsun. Ben çok çalıştığım için hiçbir zaman rahatsız olmadım. Esas çalışmıyorsam kendimi rahatsız hissederim. Bunu yapan herkes muvaffak olur. Bir insan çalışıyorsa onun yolunu açmak lazım. Ben buna inanan biriyim. Şans elbette ki; olacak, ama önce sen bunu kalbinde hissedeceksin ve orası hep temiz olacak” şeklinde konuştu. Genç yaşlarda hep yenilikler yaptığını ve hepsinde de para kazandığını kaydeden Ahmet Nazif Zorlu, “Kaliteye çok önem verdim. Kötüyü yapmaya alışmadım. Görmek ve gördüğünü uygulamak önemlidir. Hayal kurdum, ama hiçbir zaman hayalci olmadım. Hayallerimi birer birer gerçekleştirdim” dedi.

 -"BİR ANDA GOOGLE OLAMAZSINIZ"-

Türkiye’nin ilk emprime çarşafını ve ilk nevresimini kendisinin yaptığını açıklayan Ahmet Nazif Zorlu, “Önemli olan herkesin yaptığını değil, farklı şeyleri yapmaktır. Genç girişimci adaylarında bunu çok sık görüyorum. Bir anda Google, Apple olmak istiyorlar, ama bu tabi kolay olmuyor. Onlara bunu öğretmemiz lazım. 7 milyar nüfuslu dünyamızda bunun gibi ancak 3 tane çıkabildi. Yenilikten hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz” dedi. Ahmet Nazif Zorlu, devletin politikalarının da çok önemli olduğunu ve devletin de girişimcileri desteklemesi gerektiğini belirtti.

Tören sonunda KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’ya plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.