2018 FIFA Dünya Kupası Yarın Başlıyor

Her 4 yılda bir gerçekleşen FIFA Dünya Kupası turnuvasının bu sene 21’incisi gerçekleşecek. Rusya Federasyonu’nun ev sahipliği yapacağı turnuvaya 32 ülkeden katılım sağlanacak.

Startını 14 Haziran saat 18.00’de verecek olan turnuvanın ilk karşılaşması, turnuvanın ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında gerçekleşecek. Karşılaşma Rusya’nın Luzhniki stadında oynanacak.

2018 Dünya Kupası'na katılan takımlar arasında, 991 milyon Euro kadro değeriyle İspanya birinci sırada yer alıyor. İspanya’yı sırasıyla ,Fransa ,Brezilya ve İngiltere takip ediyor. Kadro değeri olarak en son sırada ise Panama yer alıyor.

FIFA'nın 7 Haziran'da açıkladığı puanlara göre Türkiye 706 puanda.  Puanlamanın ilk sırasında ise Almanya yer aldı. Almanya’yı sırasıyla, Brezilya, Belçika ve Portekiz izledi.

Dünya Kupası turnuvalarında Almanya 13 kez yarı final oynayarak ilk sırada yer alırken, Brezilya 11 ve Fransa 5 yarı final maçı ile Almanya'yı takip etti.

Dünya Kupası turnuvasında Brezilya 5 şampiyonluk ile ilk sıradayken, 4'er şampiyonlukla İtalya ve Almanya 2. ve 3. yer aldı.

Tarihi Turnuvanın Profili?

İlki 1930'da gerçeklesen FIFA Dünya Kupası, uluslararası alanda futboldan sorumlu en üst düzey yönetim organı olan “Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Üyesi” ülkelerin, erkek milli takımlarının katıldığı uluslararası bir futbol turnuvası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.