Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı cumhurbaşkanı ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi

32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Final mücadelesinde Ankara’da Anadolu Efes ile karşılaşan Fenerbahçe, zorlu maçta rakibini 77-69 yendi ve 6. kez bu kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.



Spor Toto Basketbol Süper Liginde geçen sezonun lig ve kupa şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Anadolu Efes takımlarının 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak için karşı karşıya geldiği maçı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan izledi.

Karşılaşma öncesi 15 Temmuz Şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçe mücadeleye Ali Muhammed, James Nunnally, Luigi Datome, Jan Vesely ve Ekpe Udoh beşiyle başladı. İlk hücumlardan iki takımda boş dönerken, karşılaşmanın ilk basketi ikinci dakikanın sonlarında Jan Vesely’den geldi.  Çek yıldız ile skoru 4-0’a getiren Obradovic’in öğrencileri, Ali Muhammed ile de 6-1 öne geçti.ve televizyon molasına bu skorla gidildi. (04:53) Mola dönüşünde Datome ve Dunston’dan karşılıklı basketler gelirken, Heurtel’e yanıt Ali Muhammed’den geldi. (11-7) Datome ve A. Muhammed’in sayılarıyla da Fenerbahçe ilk çeyreği 15-9 önde tamamladı.


İkinci periyota Udoh ve Datome’nin basketleriyle başlayan Fenerbahçe, potasını da baskete kapatınca skor 19-9’a geldi. (07:33) Mola sonrası Vesely’nin basketi sonrası 5-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes,  farkı 7 sayıya indirdi. (21-14) Fenerbahçe, Datome ve Melih’in üçlükleri skoru 27-16’ya çekerken, Vesely’nin basket faulden bulduğu 3 sayı da farkı 14 sayıya çıkardı. (05:00) Karşılıklı basketlere sahne olan ikinci çeyreğin sonunda Fenerbahçe soyunma odasına 39-27 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte daha etkin olan Anadolu Efes karşısında Fenerbahçe Datome’nin üçlüğü farkın erimesine izin vermedi. (45-34) İtalyan yıldıza yanıt Heurtel’den geldi. (45-37) Bu bölümde Sloukas ile 5 sayı bulan Fenerbahçe, skoru 50-37’ye çekti (05:38) Ali Muhammed ile dış atışlardan sayılar bulan  Fenerbahçe üçüncü çeyreği 64-56 üstün kapattı.

Dördüncü çeyrek karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Datome ile pota altından iki sayı bulan Fenerbahçe, farkın 6 sayıya kadar indiği bu bölümde Ali Muhammed’i üçlüğüyle skoru 69-60’a getirdi. Udoh’un basketi de farkı 11 sayıya çıkardı. (71-60) Son iki dakikaya 7 sayı önde giren Obradovic’in öğrencileri; maçtan 77-69 galip ayrıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.