Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin recep tayyip erdoğan operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

6 Günde 465 Bin Bileklik Satıldı

Galatasaray Kulübünün yaşanan mali sorunlar nedeniyle hayata geçirdiği "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyasında 465 bin satış rakamına ulaşıldı.

Kampanyanın başlamasının altıncı gününde Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Nasuhi Sezgin, İsmail Sarıkaya ve Ali Yüce'nin de katılımıyla Galatasaray Adası'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, durumla ilgili bilgiler verdi.

Galatasaraylıların önemli bir dayanışma örneği gösterdiğine dikkati çeken Dursun Özbek, alınan neticenin önemine değinerek, 6 günde 465 bin bileklik satışına ulaştıklarını açıkladı.

"Hedefimizi 2 milyona çıkardık"

Tanesi 10 liradan satılan bileklere sarı-kırmızılı taraftarların gösterdiği büyük ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Özbek, "Bu kampanyanın bizim için manevi değeri çok yüksek. Kampanyaya başlarken hedefimiz 1 milyon bileklik satmaktı. Daha işin başında beklediğimiz rakamın çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Vefakar taraftarımıza ne kadar teşekkür etsem az. İçinde bulunduğumuz duruma gösterdikleri ilgi bizi daha da cesaretlendirmekte. Hedefimizi 2 milyona çıkardık. Mayıs ayına kadar 2 milyon adet hedefimiz var ve bu rakamı da geçeceğimizi ümit ediyorum. Galatasaray'ın bu zor günlerinde dayanışmayı ve beraberliği simgeleyen bir olay" diye konuştu.

"UEFA keşke mayıs ayı sonunu bekleseydi"

Sarı-kırmızılı futbol takımının faaliyetlerini Galatasaray Sportif A.Ş bünyesinde gerçekleştirdiğini ve geçmiş yıllardan gelen zarar nedeniyle UEFA'nın takibi altında olduklarını hatırlatan Dursun Özbek, kendilerine verilen asıl sürenin mayıs ayı sonunda bittiğini kaydederek, " UEFA keşke mayıs ayı sonunu bekleseydi. Keşke mevcut yönetimin bu manada gösterdiği performansı tam olarak algılayabilseydi" dedi.

"Galatasaray Sportif AŞ, mayıs ayı sonunda kar eden bir kuruluş haline gelecek. Bunu çok iddialı söylüyorum" ifadelerini kullan Özbek, “Taraftarlarımızın ve kurumlarımızın verdiği destekle 70 milyon, 50 milyon avro zararlardan gelip, sezon sonunda küçük de olsa kar hedefine ulaşılacak. 'Tek Bilek Tek Yürek' kampanyasına gösterilen önemli bir ilgi var. Ardından bir kaç tane daha aksiyon planımız mevcut. Taraftarımızın desteğinin devam edeceğini düşünüyorum. Borç sarmalı da bu şekilde ortadan kalkacaktır. UEFA keşke bize mayıs ayı sonuna kadar verdiği süreyi kullansaydı, bu performansı görüp alacağı kararı revize edebilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

UEFA'nın gelişmeleri yakından takip eden bir kurum olduğuna dikkati çeken başkan Özbek, şunları söyledi:

"Biz yeni bir yönetimiz ve belli bir amaç için çaba serf ediyoruz. Sportif başarıdan feragat etmeden, zararlarımızı aşağı çekeceğimizi ifade ettim. Geldiğimiz noktadan da çok memnunum. Galatasaray'ın zor günlerinde bir araya gelme hasleti gerçekleşmiş, Galatasaray Sportif AŞ'nin yüksek seviyedeki zararlarına dur denilmiştir. Kulübün sergilediği bu performansı basının mümkün olduğunca üst düzeyde vurgulaması da önemli. Bir cezaya muhatap olunmaması için bu konuda destek bekliyorum. Baba Gündüz'ün de dediği gibi, Galatasaray bir his takımıdır. Zor günlerde halatı hep birlikte çekeceğiz. Taraftarlarımız da gereken cevabı verdi. Artık herkes üzerine düşeni yapacaktır. Çok değerli sporcularımızın göstereceği performansın da etkili olacağını düşünüyorum."

"Burak için sezon başında teklif vardı, vermedik. Şimdi ise kendisi gitmek istedi"

Burak Yılmaz'ın Çin ekibi Beijing Guoan'a transferinin sorulması üzerine ise Özbek, "Burak için sezon başında teklif vardı, vermedik. Şimdi ise kendisi gitmek istedi. Bu nedenle mecbur verdik. Kendisi de üzülüyor ama artık gitti" yanıtını verdi.

Ayrıca, Galatasaray Mağazacılık AŞ Direktörü Ali Öğütücü, kampanyanın son durumuyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Öğütücü, GS Store mağazaları, internet kanalı, taraftar dernekleri, kişi ve kurumlar üzerinden yapılan satışlarla 465 bin satış rakamına ulaştıklarını ve talebin halen çok yüksek olduğunu anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.