Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

Abdullah Gül: Hiç Ciddiye Almadım

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarıyla ilgili, “Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hakkındaki adaylık söylemlerine Cuma Namazı sonrasında kameralar karşısına geçerek yanıt verdi. Gül, CHP Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarıyla ilgili, “Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri” dedi.
Kendisinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme gelen 367 konusuna değinen Gül, “Önceden de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını, bugünkü koşullara Türkiye gelirken hangi şartlarda geldiğini… Dolayısıyla hiç ciddiye almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar ve hatta bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak, neredeyse benim ne yapmam gerektiğini, ne söylemem gerektiğini, nasihat edecek kadar da ileri gittiler. Buna çok üzüldüm” ifadelerini kullandı.

SÜKUTU GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜNTÜ İLE KARŞILIYORUM
Kendisi ve AK Parti’nin kurucuları hakkındaki söylemlere de değinen Abdullah Gül, “Uzun bir süredir, bazı çevreler, bazı siteler, sosyal medyada, başta ben olmak üzere, AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içerde, dışarda başarısında, itibarında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağıza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, partili ahlak dışı davranışlar, edep dışı... Doğrusu bunları da nasıl organize olduklarını dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında da sükutu gerçekten çok üzüntü ile karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

POLEMİKLERE SOKMAK İÇİN UĞRAŞANLARI DİKKATE ALMAM
Kendisinin 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptığını, görevi sona erdikten sonra da günlük siyasete girmeyeceğini söylediğini anımsatan Gül, sözlerine şöyle devam etti:
“Tabii ki bütün birikimimi, bilgimi, tecrübemi yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var. Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş başa gelerek paylaştım, yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. Baktığımızda ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde. Onun için Türkiye’nin önüne bakması gerekir. Türkiye’nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var. İçerde bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkın ihtiyaçları var. Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması ve bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir. Bu çerçevede muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir, diğer sorunlara yardımcı olmak gerekir. Türkiye’nin bütün bu zorlukları aşması, tarihinde ilk defa kaldığı tehlikeler var yurtdışından kaynaklanan. Bütün bunları aşmak için büyük bir beraberlik içeresinde soğukkanlı şekilde hareket edilmesi gerekir. Fikirlerimi bu şekilde paylaşırım ama onun ötesinde birçok polemiklere sokmak için uğraşanları da doğrusu hiç ciddiye almam, dikkate almam.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.