Altın Kız Sümeyye’den Büyük Bir Zafer Daha

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen ‘World Para Swiming’ yarışlarında büyük bir başarıya daha imza atarak altın madalya kazanan Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Sümeyye Boyacı, hedefinin 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olmak olduğunu ifade etti. 


Yetiştirdiği başarılı sporcular ile Eskişehir’i uluslararası alanda başarıyla temsil eden Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü, yüzme dalında önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Brezilya’da düzenlenen ‘Open Water Swimming World Championships’ ve İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda birinci olarak dünyada adından söz ettiren Sümeyye Boyacı, dün Amerika Birleşik Devletleri’nin İndianapolis kentinde düzenlenen ve Dünya Kupası’na giden yolda önemli bir yarış olan World Para Swiming’de birinci olarak altın madalya kazandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile Sümeyye ile gurur duyduklarını ifade ederek milli sporcuyu tebrik etti. Başkan Büyükerşen paylaştığı mesajda, “ABD'nin Indianapolis şehrinde düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Serisi'nde altın madalya kazanarak bizlere bir kez daha büyük bir gurur yaşatan belediyemiz sporcusu Sevgili Sümeyye Boyacı'yı kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Türkiye seninle gurur duyuyor!” dedi. Sümeyye’nin Amerika’dan döner dönmez milli takım kampına katılacağını belirten Büyükerşen, 9-12 Mayıs tarihlerinde de Singapur’da düzenlenecek yarışlarda da kendisine başarılar diledi. 

Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları madalyaları topladı
Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü engelli sporcuları büyük başarılarla yollarına devam ediyor.  5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Özel Sporcular 2 Bölge Türkiye Şampiyonası’nda Efe Alpar Güler katılmış olduğu 200 metre ferdi karışık yarışında üçüncü olarak, barajı geçip Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanırken, Asya Kaynak ise 400m serbest, 800m serbest ve 200m sırt yarışlarında 1’inci oldu.  Yine aynı tarihlerde Trabzon’da gerçekleştirilen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Federasyon Kupası’nda yarışan Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları da yarışlardan madalya ile döndü. Mehmet Akif Ersoy Olimpik Yüzme Havuzu'da yapılan organizasyonda serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek, ferdi karışık kategorilerinde mücadele eden Onur İnci 2 altın 1 gümüş 1 bronz, Bakır Eğilmez 4 altın, Ömer Faruk Ulu 5 gümüş, Beyza Demirel 1 bronz, Baran Doruk Şimşek 1 gümüş 2 bronz, Sinem Ateş 2 bronz, Abdullah Tekin 1 bronz madalya kazandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.