Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

Anadolu Efes Euroleague’de Final Four’da!

Turkish Airlines Euroleague'de mücadele eden temsilcilerimizden Anadolu Efes, Playoff turu çeyrek final serisi beşinci ve son maçında Barcelona Lassa'yı 80-71 mağlup ederek adını Final Four’a yazdıran ikinci temsilcimiz oldu. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu konuk takım Barcelona Lassa 23-28 önde tamamladı. İkinci periyoda Moerman’ın basketi ile başlayan Anadolu Efes taraftar desteğini de arkasına alarak oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve Beaubois’nın üçlüğü ile 14. dakikaya 32-34’lük skor ile girildi. Üst üste bulduğu üçlükler ile 16:30’da maçta ilk kez öne geçti: 40-39. Anderson’ın üçlüğü ile ekibimiz devrenin son dakikasına 47-42 üstünlük ile girdi. Kalan süre içinde her iki takım da skor bulamadı ve Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 47-42 önde gitti.

İkinci yarıda ilk üç dakikada her iki ekip de skor üretemezken, ilk sayı Dunston’ın iki isabetli serbest atışı ile  geldi. Moerman’ın beş sayısı ile 26. dakikayı Anadolu Efes 54-48 önde geçerken, Larkin’in üçlüğü ile 27. dakikada skor 57-50’ye oldu. Pleiss’ın tek isabetli serbest atışı ile skor 58-52’ye geldikten sonra Barcelona Lassa takımı 5-0 seri yakalayarak  çeyreğin son dakikasına 58-57 üstünlüğümüz ile girildi. Kalan süre içinde Larkin ile üç sayı daha bulan Anadolu Efes final periyoduna 4 sayılık fark ile 61-57 önde girdi. Final periyoduna Anderson’ın üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, 31. dakikayı 64-57’lik skor ile önde geçti. 32. dakikada bir üçlük de Moerman’dan gelince fark 10 sayıya yükseldi ve rakip takım coachu mola aldı: 67-57. Mola dönüşünde Dunston’dan gelen üç sayı ile 34. dakikada skor 70-59’a geldi. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü hiç  bırakmayan Anadolu Efes karşılaşmadan 80-71 galip ayrıldı. Bu sonuçla seride 3-2 öne geçen Anadolu Efes Final Four'a adını yazdıran ikinci temsilcimiz oldu. Anadolu Efes Final Four'da Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu. 

Anahtar Kelimeler:
Anadolu Efes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.